Citat:
În prealabil postat de grasu77
Asta-i buna. Nu spune ca cei fara de minte cred asa ceva (ai scos-o de la tine). Tu-i faci fara de minte pe toti patriarhii si proorocii care sustin acelasi lucru: in moarte nu exista cunostinta si nici legatura cu Dumnezeu.
"Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor" (Psalm 6:5)
"Cei ce se pogoara in groapa nu mai nadajduiesc in credinciosia Ta" (Isaia 38:18)
"în locuinta mortilor în care te vei duce nu se află nici faptă, nici punere la cale, nici stiintă, nici întelepciune." (Eclesiatul 9:10)
Toate aceste afirmatii (si altele) sunt facute de cei fara minte?
In plus, de ce oare, cei inviati nu au povestit nimic despre cele petrecute pe timpul mortii? Nici Lazar, nici fica lui Iair, nici Tabita ... de ce nu au povestit nimic? Nu cumva, nu au avut ce sa povesteasca?
|
fireste ca am scos-o de la mine de asta am spus "Parerea mea". important e de ce daca citim aceeasi carte intelegem 2 lucruri diferite.Dar nici asta nu e important caci exista pasaje unde scrie negru pe alb un lucru si noi tot lucruri diferite intelegem, cum e cel cu Noe si duhurile.
Ce conteaza "dovezile" daca deja stim adevarul ? Sufletul e trup + suflare - > hai sa cautam chestii in Biblie care sa sustina lucrul asta.Daca gasim vreuna care nu se potriveste facem orice ca sa sustinem contrariul ( cautam pe dracu-n codexuri , vorbim despre stafii , inventam chestia cu Noe etc. ) .Important e sa repetam la infinit acelasi mesaj inept.
Ecclesiastul nu vorbeste de ce se intampla dupa moarte ci de ce cred oamenii fara minte ca se intampla dupa moarte...parerea mea.
Este o mare diferenta intre Vechiul si Noul Testament...parerea mea.
De unde vine diferenta asta ? Poate evreii vechiului testament trebuiau educati intr-un anumit fel pentru ca fusesera robi in Egipt ?