View Single Post
Vechi 23.01.2012, 13:05:43
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Subiectul nu era invierea ci moartea fratelui Martei.
Subiectul contextual la care și răspunde Iisus era învierea:

23. Iisus i-a zis: Fratele tău va învia.
24. Marta i-a zis: Știu că va învia la înviere, în ziua cea de apoi.
25. Și Iisus i-a zis: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi.
26. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? (Ioan 11 - versiunea ortodoxă)

Citat:
Prin aceasta Hristos ne aseaza in Adevar, ca sufletul este nemuritor
În pasajul de mai sus vedeți undeva expresia "suflet nemuritor", ori măcar "suflet"?
Ați spus ieri că nu vreți să vă contraziceți cu mine, dar exact asta faceți, în loc să vă susțineți afirmațiile făcute și care de fapt ar răspunde la întrebarea esențială a acestui topic. Vă re-re-amintesc:

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
De mai bine de un an cer cu insistență să mi se aducă dovezi scripturistice în sensul acesta și nu primesc decât teorii. Să fim bine înțeleși, dacă doriți să-mi dați dvs. răspunsul, evitați vă rog teoriile (până acum acestea au încărcat inutil spațiul topicului), și indicați punctual unde scrie că:
  • la creație (respectiv la naștere) Dumnezeu ar pune în om suflet, iar nu suflare de viață
  • la moarte acel "suflet" prin separare de trup s-ar duce chipurile la cele veșnice, adică și-ar continua viața (sau ființa, cum vreți s-o numiți) conștient de sine, cu simțuri, pentru veșnicie.
  • trupul se va reuni cu sufletul la judecata viitoare.
Dacă sunteți dispusă să-mi indicați concret aceste dovezi biblice, vă mulțumesc anticipat; dacă nu le aveți, nu vă mai osteniți degeaba

Citat:
daca ar fi fost asa cum incercati sa sutineti, cu siguranta ca Hristos ar fi spus: asa e Marta, crezi bine, va fi viu dupa inviere, pana atunci este mort.
Absurd! Nu v-am arătat că Hristos cu zece versete mai sus spusese deja că Lazăr e mort? Și a fost viu (lucrul acesta a putut fi verificat de sutele, poate miile de persoane cu care a intrat în contact de a doua zi) abia după învierea efectuată de Mântuitorul!

Citat:
Invierea inseamna inviere in trup induhovnicit cum spune Ap. Pavel si este aceea prin care fiecare suflet va primi trupul sau induhovnicit daca se va invrednici de el daca nu va muri.
Învierea înseamnă înviere. Punct. Ce spune ap. Pavel e în legătură cu învierea celor drepți la revenirea lui Hristos, dar nici măcar el nu vorbește de "fiecare suflet ce va primi trupul" înapoi. El spune că Hristos va reveni să ne învie și să ne schimbe trupurile (1 Cor.15,51-52; 1 Tes. 4,15-17). El va veni pe norii cerului cu milioanele de îngeri, nu cu milioane de suflete de morți.
Și de fapt nu înțeleg unde vreți să ajungeți... dacă Lazăr nu a primit un trup de slavă înseamnă că n-a fost înviat? Hristos a efectuat cumva o șarlatanie, prezentând locuitorilor din Betania doar o hologramă a lui Lazăr cel mort?

Citat:
In apocalipsa citim clar despre suflete invesmantate in haine albe cu ramuri de maslin in mana care erau multi , o multime si care erau sufletele celor pacatosi care s-au pocait si s-au spalat de pacat. Oare nu ar fi trebuit sa nu existe acolo ci sa stea morti in pamant pana la inviere? Si tineti cont ca acest lucru apare in apocalipsa inaintea invierii si a judecatii de apoi.
În Apoc.7 la care faceți referire, nu citim deloc "clar" că ar fi vorba de vreo mulțime de "suflete" deztrupate de morți. Și țineți dvs. cont că în Apocalipsa, capitolele nu sunt prezentate în succesiune cronologică.

Citat:
Lazar era cat se poate de mort (desi asta nu inseamna ca nu era in iad) si e normal asa atata timp cat inca nu se implinise patimirea si moartea lui Hristos si inaltarea Sa la ceruri. Inca era sub Legea veche. Hristos inca era Dumnezeu intrupat pe pamant si nu avusese inca loc salvarea omenirii din pacat.
Și înainte și după Cruce se moare la fel și se ajunge în locuința morților/mormânt/groapă/Hades, cum vreți să-i ziceți. Eu în general evit termenul Iad din cauza confuziei cu locul de chin al sufletelor de morți în mitologia greacă (Infernul, Hadesul). Moartea și locuința morților sunt niște prezențe cât se poate de reale și după jertfa Domnului. Abia la finalul istoriei păcatului moartea și locuința morților vor dispărea (Apoc. 20,14).