View Single Post
Vechi 23.01.2012, 16:39:07
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Aha. A fost o gluma sa-l faci neintelept pe inteleptul Solomon, argumentand chiar cu cele scrise de el(vedeti aici postarea dvs.:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1335) . Domnule, ai un umor atat de fin incat un neghiob ca mine nu are cum sa se prinda.

Atunci, lamureste-ne dumneata ce a vrut sa spuna inteleptul Solomon prin:
"cei morti nu stiu nimic" (Ecleziastul 9:5) si ca "în locuinta mortilor în care te vei duce nu se află nici faptă, nici punere la cale, nici stiintă, nici întelepciune."(Ecleziastul 9:10).

Dupa ce ne lamuriti cu Solomon, trecem si la patriarhul David sau profetul Isaia, care au facut afirmatii de acelasi gen, sa ne explicati si cele scrise de ei.
Tocmai ti-am spus ce a vrut sa spuna Solomon.Ce e scris si in apocrifa :

1. Cei care cugeta nedrept si-au zis in sine: “Viata noastra este scurta si trista si omul nu poate scapa de moarte, nici nu cunoaste cine l-ar izbavi de seol.
2. Din intamplare am ajuns sa fim cum suntem si dupa viata aceasta vom fi ca si cum n-am fi fost niciodata; caci fum este suflarea din narile noastre si cugetarea o scanteie care se aprinde din miscarea inimii noastre.
3. Cand se va stinge, trupul nostru se va face cenusa si duhul se va risipi ca aerul cel usor.
4. Numele nostru se va uita cu vremea si nimeni nu-si va aduce aminte de lucrurile noastre si viata noastra va trece ca urma norului si se va risipi ca negura, pe care o alunga razele soarelui si caldura lui o ingreuiaza.
5. Ca umbra de trecatoare este viata noastra si sfarsitul ei este fara inapoiere, ca s-a pecetluit si nimeni nu mai vine inapoi.
6. Veniti deci si sa ne desfatam cu bunatatile cele de acum si de fapturi sa ne folosim cu toata caldura tineretii.
7. Sa avem din belsug vinuri scumpe si miresme si sa nu lasam sa treaca florile de primavara.
8. Sa ne incununam cu flori de trandafir, pana nu se vestejesc.
9. Nimeni dintre noi sa nu lipseasca de la petrecerile noastre, sa lasam pretutindeni semnele veseliei noastre, caci aceasta este partea si menirea noastra.
10. Sa asuprim pe cel sarac si drept, sa nu ne fie mila de vaduva, si de caruntetile batranului incarcat de ani sa nu ne rusinam.
11. Puterea noastra sa fie legea dreptatii noastre, ca ce este slab nu este de nici un folos.

Si multe altele.Exact asta scrie si acolo dar se pare ca e greu de inteles.