View Single Post
Vechi 13.09.2007, 14:10:28
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alinafat78
sotul meu s-a sinucis in februarie
impreuna avem un baietel de 4 ani prin care Dumnezeu m-a ajutat sa nu imi pierd mintile
sinuciderea este rezultatul unei copilarii traumatizante
desi sunt inmarmurita de durere pentru ca la multe din partea lui ma asteptam dar la gestul asta eu inteleg de ce biserica zice prin canoane ca nu ii pomeneste
1. pentru ca sa nu incurajeze astfel de fapte care aduc celor din jur o suferinta de nedescris
2. stiu in sinea mea ca Dumnezeu pedepseste de fapt tocmai aceasta suferinta pe care sinucigasii o aduc celor din jur - parinti, sotie, copii, prieteni - NIMIC nu justifica o astfel de fapta. NICIO suferinta, NICIO deznadejde, NICIO dezamagire.
Draga Alina,

Iubirea lui Dumnezeu sa-ti dea forta sa-ti continui drumul pe calea mantuirii, sa-ti cresti copilasul in frumusetea vietii crestine si sa traiesti cu nadejdea ca Dumnezeu, pentru lacrimile si rugaciunile tale, o sa Se milostiveasca si spre sotul tau. Pastreaza in inima simtirea pe care o ai acum cand te rogi. Durerea si insingurarea te fac sa te apropii de Dumnezeu cu adevarat, nu numai cu o rugaciune rostita si netraita.

Totusi, incearca sa nu dai curs remuscarilor de genul "daca as fi fost mai atenta, nu s-ar fi intamplat asta". Tot ce poti sa faci e sa te consideri si tu vinovata de ce s-a intamplat, dar sa nu cazi in deznadejde. Sa fii mai sensibila fata de oameni si mai atenta la fiecare fiinta pe care Dumnezeu ti-o scoate in cale.

Vad ca ai inteles bine de ce nu se poate pomeni sotul tau in biserica. Totusi, in rugaciunile tale personale poti sa-l pomenesti. Eu ii pomenesc pe toti, cu toate ispitele, cu toate caderile lor. Am fost in vara asta la Pr. Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda si la intrarea la el in chilie era scris clar ca pe pomelnic sa nu se treaca persoane eretice, dar nici ortodoxe care traiesc in pacate grele sau care au murit fiind in pacat. Dar se pot pomeni in rugaciunile personale.

Se intreba cineva de ce. As face o comparatie cu lumea sportului. Daca in Biserica sunt cei care fac ski, imbracati in echipament adecvat, iar noi vrem sa-l trecem ca facand parte din echipa si pe cineva care face inot, tinuta il cam da de gol ca nu e prea skior, mai ales ca i-ar fi si cam frig pe partie. Adica inotatorul trebuie sa se imbrace cu haine adecvate. Asa si in Biserica, pentru a fi in Ea, trebuie sa-ti imbraci sufletul cu haine crestine, cu fapte bune, cu iertare, iubire, smerenie, pace, bucurie, multumire, etc. si sa traiesti cu si pentru Hristos. Asa sa ne ajute Domnul tuturor!

Alina, nu timpul iti va lua durerea, ci iertarea ta fata de sot, fata de tine, fata de toti. Iarta si iubeste!

Cu drag,
Elena
Reply With Quote