Citat:
În prealabil postat de anita
Sa nu faci greseala sa mergi la rugaciune la catolici sau protestanti.
Unul din pacatele din indreptarul de spovedanie spune cam asa :"m-am rugat cu cei de alta credinta ,am fost la eretici "
Asa cum spune d-nul Cristian ,si nu il citez pt. a-l lauda ci ca sa nu se inteleaga ca este numai ideea mea ,raul este in tine ,putina ta credinta ,sovaielnica ,neascultarea de sfintii parinti.
Nu ai biserica ,nu ai preot ,dar ai carti ziditoare .
Asculta de ce zic acesti sfinti parinti si te vei simti mai bine.
Ei nu au spus de la ei toate acestea ci Sf.Duh le-a insuflat aceste ganduri ziditoare.
Am observat ca ai tendinta de a contesta multe din biserica ortodoxa .Nu mai retin ,dar au fost multe nemultumiri legate de canoane.
Aceste canoane sunt calea cea stramta de care vobeste Hristos si care implinte de noi ,ortodocsii ,aduc mantuirea sufletului.
Incearca la sf.Liturghie sa repeti dupa preot cuvintele slujbei si sa te rogi impreuna cu credinciosii.
Citeste Psaltirea ,incearca sa spui rugaciunea lui Iisus
Daca te-ai duce la catolici ai observa si acolo greseli.
Nu ortodoxia este gresita ci tu ai o fire care cauta nod in papura.
Daca am fi cu adevarat credinciosi am vedea ca ortodoxia este fara cusur si noi rispim margaritarele care ni s-au dat.
Martirii din inchisorile comuniste s-au desavarsit in suferinte iar noi ,indulciti de traiul bun contestam religia noastra mantuitoare.Pentru ca nu vrem sa ne schimbam ,nu vrem sa ne desavarsim ,ne multumim cu starea in care ne aflam.
|
Cum poti sa-mi spui asemenea lucruri? Nici nu ma cunosti.
Nu stii problemele mele.
Da, mi se par severe canoanele, dar nu asta este problema.
Si n-am spus ca ortodoxia este gresita. Tocmai ca as vrea sa raman in ea.
Da, slujitorii ei fac unele greseli si asa se pierd oamenii, plecand din biserica.
Chiar aveam nevoie acum sa ma faci si tu praf.
Nu spun ca sunt grozava, dar nici asa.
Repet nu stii ce se intampla la biserica mea, cu preotul meu.
Daca nu ai idei, mai bine nu scriai, decat sa ma lovesti.
@dobrin7m- ce legatura au acum citatele tale cu intrebarea mea?
Va multumesc la toti pentru raspunsuri. Voi lua curand o decizie.