Stii de ce este un nonsens ce spui dumneata? adica spui ca Parintele Iustin Parvu nu stiu de ce spune ca nu pomeneshte pe aceshtia, el insa poate ca shtie mai bine ce face shi cum face deoarece el da socoteala la Dumnezeu, dar Biserica este formata din credincioshi iar daca tu ca shi credincios ii pomeneshti in rugaciunile tale particulare inseamna ca in Biserica ii pomeneshti...... Iar acel canon, dupa cum intzeleg eu despre suicigashi, eretici sau creshtini ce traiesc in mari pacate se arata foarte clar ca nu se face slujba de pomenire sau repomenire cum ar fi parastasele, ca un fel de cinstire shi ajutor, dar este ingaduita rugaciunea particulara (fara adunare, fara comuniune) pentru iertare shi ajutor subantzelegandu-se ca dinpunct de vedere creshtin au greshit sau greshesc inca shi de acea este doar o rugaciune de inmormantare, o rugaciune nu pentru buna reamintire despre ei ci pentru ushurarea muncilor iadului sau ieshirea din pacate daca este ortodox sau re/venirea la Hristos daca este de alt cult.... eu asha intzeleg canonul respectiv... care este valabil... deci nu stiu cui te potzi ruga in particular? Iar daca te rogi la Dumnezeu (sfanta Treime) inseamna ca deja esti in Biserica lui Hristos...
|