View Single Post
Vechi 24.01.2012, 15:10:42
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Refuzi sa ai " cunostinta "de . . . ! Nu accepti sa ai cunostinta de . . . , dar exista , citeste , citeste , reciteste ,te rooog ,Faptele Sfintilor Apostoli , vietile unor sfinti , spusele Sfantului Vasile , Ioan Gura de Aur , cei mai "rai " dupa unii buni precum cauti tu prietene ! Dumnezeu este iubire dar si foc mistuitor ! Sa avem grija mare , ce gandim , ce rostim , si ce pacatuim , mai ales cu voie , cu acea voie parsiva . . . !
Frate, iti multumesc pentru indemnul de a reciti Faptele Apostolilor si Vietile Sfintilor! Acest indemn se cuvine sa ni-l adresam mereu unii altora, spre a nu cadea vreunul dintre noi in moleseala, uitare, delasare. Bun lucru ai facut iar eu am pretuit indemnul si m-am folosit, dupa puteri si prin harul Domnului.
Cu totul indatorat iti raman cata vreme am intalnit, in Fapte, numeroase versete si pericope unde sunt ilustrate cu putere trasaturile vietii crestine si ale omului crestin. As da numeroase citate, din multele care mi-au mers la inima, unde e vorba mereu despre aceleasi lucruri: rugaciune, umilinta, dragoste, post, priveghere. Fie si recitindu-le m-am imbogatit, marturisesc.
Poate din neatentie, poate din graba, poate din alte neputinte, nu am gasit deocamdata indemnul la asprime despre care afirmam in postarea anterioara ca nu il cunosc iar fratia ta m-ai atentionat sa caut mai bine, mai atent si mi-ai dat o mica lista bibliografica, spre lamurire.
Bun, lista am parcurs-o (mai putin vreo lucrare a Sfantului Vasile cel Mare), mi-am facut asadar datoria de a fi rabdator si ascultator, totusi nu s-a facut lumina, inca, in mintea mea: unde sunt indemnuri la asprime?
Te rog, prin urmare, spre impreuna-zidire, sa ma opintesti din innomolirea mea si sa imi arati, ca unui slab vazator cum ma dovedesc, pasajele sau versetele din care reies indemnurile la asprime adresate de Pavel sau de alt Sfant Parinte nevoitorilor sau traitorilor crestini.
Modul in care poarta crestinii din Fapte si din Vieti lupta cea buna, pentru mine ramane deocamdata acesta: cu sabia Duhului, adica rugaciune, pocainta, post, priveghere, cantari de lauda, slujbele Bisericii, miluinta, studiul Scripturii si al cartilor ziditoare de suflet, dintre care pentru mine se disting Vietile si Filocalia.

Cat despre "focul mistuitor", deocamdata nadajduiesc sa coboare si asupra mea, daca viata pe care o duc nu impiedica aceasta, sa coboare intru curatirea mea de pacate si patimi, asa cum e folositor la pocainta.

Imi scapa pesemne ceva. Ca urmare, iata cer ajutor (in ordine, incepind deocamdata cu Faptele Apostolilor) si multumesc din nou pentru bunul indemn la lectura.
Domnul fie cu noi! AMIN+

Last edited by ioan cezar; 24.01.2012 at 15:12:46.
Reply With Quote