la fel ca si filmul titanic, la fel ca si cintareata madonna, cartea si filmul codul lui da vinci sunt succese de marketing. tocmai de aceea nu am citit cartea si nici nu am fost sa vad filmul, nu accept sa fiu manipulat.
dan brown nu incearca sa distruga crestinismul, el vrea doar sa provoace scandal, pentru ca sa suscite interesul maselor care ii vor cumpara cartea si ii vor incarca contul din banca.
el stie deja ca biserica va reactiona la teoriile lui si ca va boicota filmul. oamenii vor fi imediat interesati de subiect (tot ce e interzis iti face cu ochiul).
la fel procedeaza si madonna (care foloseste crucifixuri, se rastigneste pe cruce in timpul concertelor), doar doar o baga-o cineva in seama. si are succes: biserica reactioneaza si condamna blasfemia, ii interzice concertele, oamenii sunt imediat interesati si se duc la concertele madonnei. cam asta e marketingul.
daca mai tineti minte, in urma cu un an, alina mungiu pipidi a regizat un spectacol scabros la un teatru din iasi. nu mai tin minte despre ce era vorba, insa in piesa erau incluse niste scene pe care nu le pot califica, in care era prezentat iisus in niste ipostaze jenante.
imediat a aparut sanctionarea din partea bisericii, desi nimeni nu cred ca auzise de piesa aia, au aparut articolele in piesa, lumea a inceput sa se duca la spectacol sa vada despre ce e vorba. era exact ceea ce isi dorea autoarea: sa faca bani din incasarile de bilete.
cam asta e si cu dan brown: scandalul ii face bine la buget. va sugerez pe viitor sa nu actionati din impuls atunci cind apare un nou scandal la orizont.
|