Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Ferice de tine dacă ai ajuns la aceste trăiri! Eu nu am ajuns nicăieri dar mă străduiesc și nădăjduiesc în mila și ajutorul lui Dumnezeu.
Marea maijoritate a celor(foarte puțini de altfel) care au ajuns să aibă lucrătoare rugăciunea inimii nu vor să spună nimănui despre aceasta.
|
Duhovnicul la care cu ajutorul lui Dumnezeu ajung uneori și la a cărui ușă stau câte șapte sau zece ore pentru a primi câteva cuvinte de mângâiere mă întreabă de fiecare dată. " Mai citești Pelerinul Rus?" "Citesc părinte, dar nimic! " "mai citește-o odată!"
Această carte nu are un autor anume. Citind fiecare cuvânt din cartea acesta m-am gândit că ar putea fi scrisă de oricine a dobândit rugăciunea inimii și nu vrea să-și atribuie o identitate anume.
Ne spui lucruri folositoare dobrin., mii de mulțumiri. Ai însă grijă că ai obținut ceva de mare preț. Pe aici sunt puțini creștini atentici!
Sfinții Părinți ne sfătuiau să ne lăudăm mai ales cu neputințele noastre sau "să fim deștepți ca vulturii și șireți ca vulpile!(am citat din memorie)