Citat:
În prealabil postat de ory
Faceti maine friptura la cuptor cu cartofi....iese o nebunie.
Se pune in tava de cuptor,de preferabil inalta,pulpe de pui,taiate in jumate,iar printre acestea se pun cartofi taiati ca de prajit,dar in bucati mai mari.Apoi se pune peste tot cam un paharel de vin roz,un cubulet de knorr de pui sfarmat si presarat peste tot,o jumatate de lingurita de zahar,de asemenea presarata,piper si sare dupa gust,cimbru sau busuioc uscat(sau oregano),50 ml.ulei,putina boia si cam o capatana zdravana de usturoi taiat marunt la cutit.Se toarna apa peste toata compozitia cat aproape sa o cuprinda.Se acopera tava cu folie de aluminiu,complet,dar se face pe ici pe colo cate o intepatura de cutit,in folie.Se lasa la cuptor la foc ,relativ mare,tava fiind pusa la nivelul cel mai de jos.Se lasa,deci,pana scade toata apa si incepe putin sa se prajeasca totul(fara a se arde).Apoi se pune tava mai sus pe gratar,se stinge focul de jos de la cuptor si se aprinde sus la grill pentru a se rumeni totul putin pe deasupra,si a capata o crusta absolut apetisanta.
Pofta buna!,de lasatul secului de carne!
Nu folosesc de obicei masuri,fiindca totul poate fi estimat in functie de necesitatea cantitatii fiecaruia,iar un bucatar bun o face cu mare usurinta.
|
hahaha,asta e "reteta"clasica de pui la cuptor a mamei mele :)
Numai ca ea,foloseste suc de rosii in loc de apa, foi de dafin si ciuperci.
Mereu eu si tata ii strigam sa puna mai multi cartofi ca ne bateam pe ei :)
Este intr-adevar o mancare simpla si gustoasa.(si de ce nu,sanatoasa!)
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|