Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Nu este clar.Nu reiese de aici ca sufletul moare odata cu trupul .Reiese ca omul este trup , duh si suflet ( dupa cum spune Ioan Gura de aur duhul fiind partea cea mai curata a sufletului ) .Tu mi-ai spus altceva despre Grigore Palama " Sufletul este energie creata in momentul conceptiei si se termina in momentul mortii" reiesind de aici ca sufletul nu supravietuieste mortii sau ca Palama ar fi crezut ca sufletul este Trup + suflare de viata.
Credea Serafim de Sarov in nemurirea sufletului ? Da sau nu ? Este asta un citat din Sfantul Serafim :
"Corpul omenesc e asemenca unei lumânâri. Lumânarea se sfarseste arzând, iar omul – murind. Dar sufletul este nemuritor si se cuvine sa ne ingrijim de sufletul nostru mai muit decât de trup."
|
Inseamna ca ai nevoie de ochelari , tu nu intelegi ca Serafim spune aici ca noi oamneii daca nu avem Sfantul Duh suntem la fel ca si animalele, adica nu vom invia , ci vom pierii,
Repet : Filipeni 3 :
"18. Căci mulți, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum vă spun și plângând, se poartă ca dușmani ai crucii lui Hristos.
19. Sfârșitul acestora este pieirea. Pântecele este dumnezeul lor, iar mărirea lor este întru rușinea lor, ca unii care au în gând cele pământești."
Spune clar : sfarsitul lor este pieirea ...
Luca 18 : "29. Și El le-a zis: Adevărat grăiesc vouă: Nu este nici unul care a lăsat casă, sau femeie, sau frați, sau părinți, sau copii, pentru împărăția lui Dumnezeu,
30. Și să nu ia cu mult mai mult în vremea aceasta, iar în veacul ce va să vină, viață veșnică."
Deci viata vesnica va fii, dar pentru veacul care va sa vina ... in veacul asta toti murim, in cel care o sa vina nu o sa mai murim,vom avea viata vesnica adica sufletele noastre vor fii mantuite.
II Timotei : "8. De acum mi s-a gătit cununa dreptății, pe care Domnul îmi va da-o în ziua aceea, El, Dreptul Judecător, și nu numai mie, ci și tuturor celor ce au iubit arătarea Lui."
Deci cununa cand o primeste, in in ZIUA ACEEA, la inviere cand va incepe VEACUL CARE VA SA VINA!!!!