Frate Zaharia, daca Dumnezeu mi-ar ajuta sa trec atat de usor si peste alte slabiciuni, cum trec peste astfel de momente, mare mila si-ar face cu mine. Ti-am mai cerut si altadata iertare si as vrea sa ma crezi ca n-am facut-o formal. Nu vreau sa te necajesc cu ale mele... Eu sunt prea putin important in tot angrenajul asta din care facem parte cu sau fara voia noastra. Incerc sa pun suflet, dar ce face omul dincolo de monitor si ce interpretari da, cine mai stie? Intr-adevar, probabil pentru anumite persoane, pare ca le mai amestec. Nu mi-o lua in nume de rau. Am la randul meu zeci sau sute de citate pe care as putea sa le aduc ca sa-mi sustin pozitia, uneori din aceiasi sfinti parinti de care amintesti, alteori din altii care mie mi-au ajuns mult mai adanc in suflet. Dar cui ar folosi?
Ma rog de o vreme buna, sa pot iubi neconditionat. Uneori am reusit, de mai multe ori, nu. Mi-ar parea nespus de rau sa fiu suspectat de nesinceritate. Dincolo de orice ambitie si dorinta desarta, raman eu, omul slab, care vrea totusi sa se indrepte. Iar indreptarea o pot afla asa cum imi oranduieste Dumnezeu. Prin tine, Cristian, si atatia altii care ca si mine, nu au numai bune sau numai rele. Multe am invatat de la cel care tocmai ne-a parasit (Scott), dar iata ca nu i-am spus-o niciodata. Stie Dumnezeu cat har pune in vorbele fiecaruia. Probabil tie nu-ti pot fi de nici un ajutor. (Nu spun mai mult, ca sa nu crezi ca ironizez) Dar daca privim cu inima deschisa la fiecare om in parte, vom intelege ca Dumnezeu vrea ca fiecare sa invete de la fiecare cate ceva. Nu suntem profeti sa primim informatia direct de sursa si nu ma lupt cu nimeni pentru vreun privilegiu. Fiecare intelege atat cat si cum ii este ingaduit. Daca tu te consideri cu niste trepte mai sus fata de atatia altii, ar trebui sa fii fericit, dar din pacate mesajele tale spun altceva. Iarta-ma! Iar am sarit calul, desi imi propusesem sa nu mai spun nici o vorba care sa doara.
Invata-ma cu blandete, frate Zaharia si cu multa dragoste. Altfel nu poti avea aderenta, crede-ma.
|