Hai sa aduc in discutie un aspect. Cei care rastalmacesc si sunt constienti de asta mi se par si mie de mare ocara.
Insa cei care resping crestinismul, de cele mai multe ori fac asta pentru ca nu il ... PRICEP ... nu il INTELEG ... ratiunea nu ii ajuta sa il inteleaga, si se apara de ceea ce nu cunosc, intr-un fel ... „natural” (nu stiu sa explic mai bine, sper ca ati inteles), nu neaparat pentru ca ar fi ei luciferici si nu le-ar conveni sa stie ca au pe Cineva deasupra lor. Prietenul meu de care am pomenit crede cu tarie ca exista un Dumnezeu deasupra noastra, dar privind inapoi in istorie ii vine greu sa conceapa ca o credinta atat de faramitata si prin care s-au savarsit din pacate, o multime de atrocitati, poate fi o credinta mantuitoare. Asta e atitudinea lui si a multor oameni care nu adera la nicio religie... Nu cred ca e tocmai vina lui... poate nu a cunoscut la timp persoana care sa ii arate cum stau treburile, pe deasupra el mai e si dintr-o familie destramata ... si imi e greu sa ii spun ca ... uite asa este familia crestina, asa e barbatul cu femeia, etc... stiind cum traieste el... Si mediul in care se naste cineva isi lasa amprenta...
Desigur, exista si oamenii care resping din start orice fel de divinitate si se considera ei insisi zei innascuti - ei se numesc satanisti si de curand si-au facut propria biserica: sunt oameni care se considera pe ei insisi proprii lor dumnezei. Asta este gresit de sus pana jos, si nu mai am ce comenta.
|