Citat:
În prealabil postat de Raoul
1. Catolicii se pot mantui,sunt din Biserica "Mama" ca sa zic asa. Au in proportie de 99% aceleasi dogme cu noi. Deci sa nu ai dubii in privinta lor. Au facut si ei rele destule,dar de multe ori vina a fost a mai marilor lor,oamenii de rand,crestinii lor,sunt oameni perfect mantuibili.
|
Citat:
În prealabil postat de Raoul
Tot ce am scris nu zic de la mine,ci din ce am auzit si invatat pe parcursul scurtei mele vieti. Daca mai ai nelamuriri si intrebari suplimentare,voi incerca sa iti fiu la dispozitie.
|
Asta ai auzit sau invatat gresit. Catolicii nu fac parte din Biserica. Biserica e numai Una si Ea nu marturiseste primatul papal, infailibilitatea papei, existenta purgatoriului, filioque etc. Deci proportia dogmelor comune nu e de 99%. Asta oricum nu e relevant ptr ca dogmele nu sunt X ca numar si verificam cate corespund. In plus o singura invatatura gresita ar fi suficienta. Invatatura de credinta gresita este erezie. Deci BC este eretica. Daca suntem diplomati spunem ca sunt schismatici. Dar corect este eretici.
Si totusi acest citat este impresionant:
Pr. Galeriu:
“ … noi nu putem pune limită Harului și iubirii lui Dumnezeu. […] Sunt încredințat că în Biserică mă aflu pe calea mântuirii; în același timp eu nu pot pune limite iubirii lui Dumnezeu! Nu judec eu – cutare e pierdut!”
Deci mantuirea nu este decat in Biserica (iar Biserica este BO) in rest ramane doar dragostea lui Dumnezeu.