View Single Post
Vechi 28.01.2012, 11:38:57
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Eu cred ca este destul de clar mesajul biblic din Sfânta Evanghelie după Matei cap. 10:

11. În orice cetate sau sat veți intra, cercetați cine este în el vrednic și acolo rămâneți până ce veți ieși.
12. Și intrând în casă, urați-i, zicând: "Pace casei acesteia".
13. Și dacă este casa aceea vrednică, vină pacea voastră peste ea. Iar de nu este vrednică, pacea voastră întoarcă-se la voi.
14. Cine nu vă va primi pe voi, nici nu va asculta cuvintele voastre, ieșind din casa sau din cetatea aceea, scuturați praful de pe picioarele voastre.

Un lucru este foarte clar. Nu se precizeaza nicaieri de ura sau judecata. Noi nu avem nici un motiv sa uram sau sa judecam pe ceilalti de alte confesiuni. Ba ma multi suntem datori sa le oferim dragoste si pace. Prin faptele si vorbele noastre, prin atitudinea noastra noi ne putem provovadui credinta. Un parinte drag mie spunea ca e suficient sa-i spui unuia de doua sau trei ori despre credinta ta, mai mult nu. Daca acesta nu primeste atunci roaga-te pentru el, mai mult nu poti face. Ceea ce nu este cu putinta la om, este cu putinta la Dumnezeu. Cand nu poti vorbi cu omul despre Dumnezeu, vorbeste cu Dumnezeu dspre om. Insa mai intai trebuie sa ne aducem noi la Dumnezeu, caci pana nu te aduci pe tine la Dumnezeu nu poti aduce pe nimeni sau "cine ascultă de Dumnezeu si Dumnezeu ascultă de acela". Ascultarea aceasta restabileste omul si natura in starea straveche, de Rai: „Fiule (zice Sfantul Serafim de Sarov), aduna Duh de pace in sufletul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau”.
Multumim Ovidiu pt cuvantul bun si bine ai revenit printre noi(nu ai mai scris de multisor).
Cred ca sunt multi care impartasesc aceleasi idei pacifiste catre aproapele nostru de alta credinta.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote