eu m-am nascut ortodoxa, singura care m-a invatat cat de cat despre Dumnezeu a fost bunica mea care in fiecare seara se aseza in fata icoanei si spunea cu voce tare Tatal nostru, de la ea am si invatat rugaciunea. cand m-am mai marit am inceput sa merg la biserica desi parintii mei nu ma incurajau ci din contra, eu am vrut sa cunosc mai bine religia in care m-au botezat parintii mei si incet incet incerc sa ma hranescu cu scrierile noastre ortodoxe, nu inteleg de ce multi pleaca de la trunchi la o ramura subtire. parasind dreapta credinta nu poti sa o faci fara sa judeci, nu poti sa urasti pe cineva fara sa-l judeci si ca sa parasesti ortodoxia inseamna ca o urasti, ca ai judecat-o, deci sectarii nu sunt mai buni, toti stim asta, numai ei nu.
ei nu se inchina in fata icoanelor pentru ca nu trebuie sa avem chip cioplit a celor din ceruri si a celor de pe pamant, insa au casa plina cu fotografii cu cei de pe pamant, asta se intampla cand interpretam biblia dupa cum ne convine, vedem precum calul.
|