View Single Post
Vechi 28.01.2012, 21:57:39
ecaterina7 ecaterina7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Oare va fi exclus tot restul omenirii de la mantuire? Daca o luam dupa Dogma da ,caci ei nu se impartasesc cu Hristos,si fara a avea pe Hristos in ei ,nu au cum sa placa lui Dumnezeu. Caci firea umana nu poate placea lui Dumnezeu,acum,dupa ce s-a descoperit desavarsirea ,in Hrstos.
Totusi ,sansa lor este sufletul nostru caldicel. Caci noi nu suntem in stare sa aratam roada iubirii,cu toate ca avem invatatura cea dreapta,cu toate ca ne rugam si ne impartasim . Si aceasta roada nu poate fi simulata,caci ea straluceste ca soarele pe chipul celui care o are ,si atunci si Dumnezeu va judeca prin comparatie .
"Voi numi popor al meu,pe cel ce nu era poporul Meu,si preaiubita,pe cea care nu era prea iubita ,si acolo unde li se zicea :<<voi nu sunteti poporul Meu>>,vor fi numiti fii ai Dumnezeului celui viu "
Deci iata cine ne judeca pe noi ,Cel care a lasat pe Israel deoparte ,si ne a infiat pe noi,care eram niste straini .Si acum noi am ajuns sa judecam pe altii ?
Daca as stii ca am toata dreptatea din lume,dar de frica Dumnezeului celui viu,voi tacea mai bine ,decat sa indepartez macar pe unul singur din acesti micuti care ar crede in Dumnezeu,daca gura mea pacatoasa nu ar vorbi.
Va luati o mare responsabilitate acuzand in stanga si dreapta si aparand ceea ce nu se va clatina oricum. Caci Dumnezeu nu va va intreba cat de adanc ati aparat talantul invataturii celei drepte ,ci cata roada a-ti adus cu el,si cate suflete a-ti castigat,odata ce a -ti sustinut sus si tare,ca voi detineti invatatura cea drepata.
Nu va mai chinuiti sa aparati,ceea ce este un Adevar etern oricum, ci chinuiti-va mai bine mintile,cum sa faceti sa castigati pe aproapele la acest Adevar
Eu insumi ,desi ortodox,daca v-as auzi ,nu as fi atras de ortodoxie,cum a-ti vrea sa fie atrasi ei,cei straini ? Caci daca invatatura nu e pigmentata cu dragoste si intelegere, e doar cearta de vorbe,si mandrie desarta..
iustin, ai dreptate in ce spui, trebuie sa iubim aproapele sa-l ajutam sa fie bun, in cazul de fata insa, aproapele nu a vrut ajutorul ci a venit sa acuze ortodoxia de imperfectiune, cu ce sa il ajut eu pe el atunci cand vine si-mi spune ca nu e bine in ce cred, ca nu e bine sa imi fac cruce, ca nu e bine sa sarut icoanele? ai vazut foarte bine ca vine cu citate din biblie, deci vine inarmat de lupta, sa-mi dovedeasca faptul ca eu nu cred in ce trebuie. e foarte greu sa intorci pe cineva la pocainta, indiferent in ce religie este, insa cunosc oameni nebisericosi care prin exemplul nostru propriu incearca sa se schimbe si sunt acesti oameni care sunt foarte patimasi si nu accepta sa asculte macar pentru ca ei cunosc biblia pe derost si sa cunosti biblia pe derost nu e este o conditie pentru a te mantui.

zilele trecute ii explicam unei persoane ca credinta nu este totul si ca fara fapta buna nu ne mantuim si se uita cam ciudat la mine, imi dadea dreptate cu jumatate de gura, dar n-ar da un capat de ata.

nu zice nimeni ca nu ne iubim aproapele, dar nu trebuie sa iubim si pacatul lui, nu-i asa?
Reply With Quote