View Single Post
Vechi 30.08.2006, 09:49:52
daliapantelimon daliapantelimon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.10.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Saurian
Citat:
În prealabil postat de daliapantelimon
Cum iti poti da seama daca esti bun de calugarie sau de casatorie? Multa lume se plange de faptul ca nu poate distinge clar chemarea sau ca neputintele impiedica luarea unei decizii bine intemeiate. voi ce parere aveti, cum stau de fapt, lucrurile? ce sfat i-ati da unei persoane care se confrunta cu aceasta problema?:sleep::dozingoff:???
Iti voi da acelasi raspuns care l-am primit si eu. Imi venea acest gand si s-a intamplat ca la o conferinta organizata de LTCOR ( ceva gen ASCOR ) am ajuns sa pot vorbi cu un calugar inainte de ceilalti. Sa relatez intamplarea ( prin aceasta intamplare am cunoscut ceea ce este adevarata smerenie ). Ma uitam prin zona unde era conferinta la anunt ( de fapt l-am vazut pe calugar ca vine si fuga ma faceam ca ma uit pe anunt ). Nici calugarul nu s-a lasat mai prejos. Se facea si el ca se uita. Cand mi-am gasit curajul si l-am intrebat daca de cand era mic a fost mai bun. Mi-a dat un raspuns care m-a cam enervat putin la inceput. Raspunsul: eu nu sunt bun, numai Dumnezeu e bun. Imi venea sa-i spun ca doar stie la ce m-am referit dar Duhul Sfant mi-a insuflat intrebarea corect si anume daca avea o inclinatie spre Dumnezeu. Mi-a spus ca da. L-am intrebat cum a stiut daca e bine sa se faca calugar. Mi-a spus ca a stiut si m-a intrebat de ce il intreb, daca nu cumva vreau si eu sa ma fac calugar. I-am spus ca imi trece prin gand. Si mi-a spus ca prin rugaciune voi afla. Dupa aceea au venit altii si mi-era rusine sa mai povestesc cu calugarul ( parintele Calinic ). Cand s-a terminat conferinta si ne miruia m-a intrebat calugarul daca mai am acele ganduri si i-am spus ca nu stiu ( mi-era rusine de oameni ) desi eram sigur ca asta e voia lui Dumnezeu. Momentan nu sunt calugar dar dupa ce termin facultatea voi face o decizie. Sa te ajute Dumnezeu! Sfatul meu este cel dat de parintele Calinic: rugaciunea. Iti spun ca la unele conferinte la care am participat, cand povestea despre manastirea pe care a inceput s-o construiasca, dificultatile si minunile de care a avut parte imi venea sa plang de ciuda ca nu sunt si eu la acea manastire. De ce spun asta? Deoarece il vad pe parintele Calinic ca un calugar cu harisma.

Cine e nedrept sa nedreptateasca inainte. Cine e spurcat sa se spurce inca. Cine este drept sa faca dreptate mai departe. Cine este sfant sa se sfinteasca inca.
Sa te ajute Dumnezeu sa fie precum spui. insa ma indoiesc ca e doar o chestie de rugaciune.
Mi-ai putea spune de unde e acest pr. Calinic si unde se tinea aceasta conferinta(in ce oras)? Sper sa nu fie vorba de una si aceeasi persoana.
Multumesc!:);)
Reply With Quote