View Single Post
Vechi 28.01.2012, 23:48:40
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ecaterina7 Vezi mesajul
Nu ne sileste nimeni sa credem si sa urmam dreapta credinta, insa nu avem nicio scuza daca refuzam sa ascultam si sa invatam, eu nu vad nicio judecata aici. Daca n-ar stii sa citeasca, daca n-ar putea sa mearga la biserica din motive medicale, daca n-ar avea urechi sa auda, apai atunci ar avea o scuza a nestiintei.
Eu nu il scuz pe acel user ,dar nici nu il acuz.Ma multumesc doar sa il inteleg.Fiecare are motivele lui,pentru fiecare Dumnezeu are planul sau .
Atunci cand va gasi cu cale Dumnezeu,acela poate fi un credincios mult mai mare decat oricare din noi. Judecam pe cei din jur,de parca am fi terminat toate afacerile cu noi insine,si doar aceasta ne a mai ramas, sa ii facem pe ei buni ca si noi. Nu e aceasta mandrie? Nu e oare suficient sa explicam de ce e mai buna ortodoxia,de ce e ea infailibila,de ce doar ea aduce mantuirea ,si de ce doar prina ea ajungem la iubirea adevarata? De ce trebuie sa si emitem aprecieri asupra celorlalti ?De ce nu lasam asta in seama lui Dumnezeu? Rostul luminii este sa lumineze,si atunci toti oamenii se vor aduna linga ea. Asa si noi ,rostul nostru e doar sa aratam ce e frumos in ortodoxie,si nu sa ne pierdem vremea judecand ce este in afara.
Ca nu noi indreptam oamenii ,ca nici pe noi nu ne-am indreptat noi insine ,ci harul lui Dumnezeu a lucrat cu vointa noastra
Noi doar trebuie sa dam un exemplu bun si placut tuturor, caci daca noi cultivam dragostea si pacea,atunci cu atat mai mult si Duhul lui Dumnezeu va lucra in lume.
Reply With Quote