View Single Post
Vechi 29.01.2012, 00:28:13
ecaterina7 ecaterina7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
De exemplu, eu postez acum ca sa va raspud dvs la intrebare. Nu am mai scris de mult pe forum, dar intrand pe aici am vazut ca se discuta despre "Atitudinea ortodoxa fata de oamenii din alte culte" si mi s-a parut interesant. Citind ca sa aflu aceasta atitudine am gasit intrebarea dvs. Deci, azi am intrat pe forum ca sa aflu atitudinea ortodocsilor fata de noi. Si inca urmaresc sa vad care e concluzia.

Multi intram aici ca sa raspundem intrebarilor sau provocarilor care ni se fac. Daca suntem vorbiti pe la spate, nu aflam, dar cand suntem vorbiti pe un forum public, avem si dreptul sa raspundem. Desigur, e un defect al omului faptul ca nu rabda batjocura in tacere.
Altii insa intra pe forum doar pentru placerea de a discuta sau din simpatie pentru ortodocsi si ortodoxie sau, pur si simplu pentru ca sunt oameni capabili sa relationeze. Probabil unii intra sa faca prozelitism sau sa se contrazica; ramane ca dvs sa deosebiti care si cum.

Acum am si eu o intrebare, daca nu va suparati: De ce se mira ortodocsii cand vorbesti cu ei? Ar fi mult mai normal sa ii ocolesti?
nu mi s-a raspuns la intrebare, de ce va e rusine cu credinta voastra? de ce nu spuneti: sunt adventist, sunt ..., sunt..., mie nu imi e rusine cu religia mea.
pe mine ma mira ca intrati pentru ca voi, cei care ati parasit dreapta credinta va credeti mai buni in adancul sufletului, cum am spus, cunosc cateva persoane ca si voi si stiu ce este in mintea lor, asta pe de o parte, pe de alta parte eu nu as intra sa citesc invataturi ale altor religii, nici macar din curiozitate, pur si simplu nu mi se pare normal, pai ori sunt ortodoxa ori ce sunt, ce trebuie sa citesc de la altii ca sa imi intaresc credinta? eu consider ca este pierdere de timp.

degeaba va suparati, este o reactie normala, daca nu am avea reactia asta ar insemna ca suntem de acord cu voi.
Reply With Quote