Nu va e rusine, domnule Profet de carton?
Eu am nascut in octombrie 2010, si am fost bruscata in spital, aflindu-ma in travaliu, de una dintre infirmiere (agresiune fizica), pentru ca nu i-am dat spaga. Asa ca nu mai luati in ris pe cei care sufera din pricina coruptiei unora dintre angajatii spitalelor.
Exista intr-adevar si medici cu mare cinste si simt umanitar ireprosabil, dar din pacate sunt mai degraba exceptia.
O prietena a avut surpriza sa i se refuze o epidurala pina ce a dat spaga anestezistei.
Poate ar trebui sa mergeti in Bucovina, in zona Radauti, sa vorbiti cu femeile de acolo care au preferat sa nasca in autobuze sau acasa, numai ca sa nu fie batute, injurate si numite "vaci" si "scroafe", pe masa de nastere,de catre personalul medical pe care nu au avut cu ce-l "unge". Exista acolo maternitatea groazei, in care se practica torturarea gravidelor, pentru ca majoritatea sunt sarace si nu isi pot permite sa dea spaga.
Sa va spun cum se "da de inteles": doctorul numai nu da pe pacient afara pe usa inainte de momentul magic al spagii - tipa la pacient, il critica in fel si chip, iar din clipa, repet, magica a spagii, devin numai "lapte si miere". Bunicii mei au avut parte in spitale de urmatoarea situatie: pina ce dadeau spaga, nu li se administrau tratamentele, erau dusi cu vorba de azi pe miine.
Unei prietene doctorii i-au luat spaga in chiar clipele in care sotul ei murea in spital. Dupa ce doctorul a pus plicul cu bani in servieta, a venit asistenta de la salon cu vestea ca a murit pacientul, iar doctorul nici nu si-a pus problema sa dea spaga inapoi.
Poate considerati ca agresiunea fizica pe care am suferit-o eu, sau neadministrarea epiduralei la prietena mea sunt "impresii personale"? O alta prietena imi povestea cum s-a asezat anestezista pe pat langa ea aflata in travaliu, si si-a desfacut sugestiv buzunarul de la halat. Iar prietena mea i-a pus o hirtie de 100 de lei in buzunar, dupa care anestezista s-a ridicat si i-a facut anestezia pentru cezariana. Cool, nu? Tot felul de impresii personale...
Adica dupa ce suntem victimele acestor macelari corupti care se intituleaza medici, veniti cu nerusinare sa oropsiti tot pe victime? Tot noi, pacientii, suntem vinovati, nu? Fiindca ne inchipuim fel si fel de lucruri si-i prigonim pe bietii doctori care sunt culmea cinstei, nu?
Ca sa nu mai vorbesc de alt aspect, teribil, si anume lipsa oricarui respect pentru pacient. Eu am cerut sa nasc natural, si, desi nu era nicio nevoie, pentru ca imi crestea dilatatia constant si fara probleme (colul uterin a inceput sa se dilate cu doua saptamini inainte de nastere), doctorita Iftime de la spitalul municipal Roman mi-a administrat oxitocina IV, pentru ca avea de baut cafele dupa amiaza, si nu putea, cum mi-a si spus moasa, sa "stea dupa mine pina miine prin spital". Ca urmare, am fost cit pe ce sa fac ruptura uterina si m-am rupt in trei locuri, pentru ca am facut niste spasme teribile la citeva secunde dupa ce a ajuns oxitocina in singe. Asta in conditiile in care fetita mea a avut 2,850 kg la nastere, deci nici pe departe nu a fost un copil mare, iar eu am avut dilatatie 10. Si ca bonus, pentru durerile de la cusaturi, mi-a prescris indometacin, care a trecut in lapte, si i-a cauzat fetitei mele nou nascute niste crampe groaznice la stomac. Cind, ajunsa acasa, mi-a dat Dumnezeu mintile inapoi, si am citit pe prospectul acestui antiinflamator EXTREM DE PUTERNIC ca NU SE ADMINISTREAZA IN SARCINA SI ALAPTARE, nu l-am mai luat, am suportat durerile cum am putut, si fetitei mele i-au incetat instantaneu durerile de stomac. Data urmatoare cind va fi sa nasc, voi naste ACASA. Ca sa nu mai am de a face cu incompetenti si nesimtiti ca doctorita Iftime. Prea multi dintre doctorii din Romania considera ca pacientii sunt niste animale fara creier in cap, si care nu pot procesa niciun fel de informatie medicala. Asta este o insulta ingrozitoare, si impiedica mult eficienta tratamentului si vindecarea pacientilor. Daca pacientii ar intelege ce li se face si ce li se intimpla, si ar fi incurajati sa participe la luarea deciziilor medicale, actul medical ar fi incontestabil superior, inclusiv ca efecte. Dar atunci cum s-ar mai simti maretii doctori mai destepti decit pacientii?
Doamne ajuta sa nu mai dea nimeni spaga! Asta e calea!
|