View Single Post
Vechi 29.01.2012, 14:18:46
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanapopa70 Vezi mesajul
eu am deschis acest subiect ca sa gasim solutii.repet:nu sint spagari toti medicii,toate asistentele si toate infirmierele.dar din nefericire sint spagari majoritatea.guvernantii nu fac nimic.macar preotii sa deschida subiectul asta in biserica,sa ne dea de gandit.....daca dam spaga,personalul medical va trata preferential pe cei care dau.iar cei care nu au posibilitatea sa dea vor avea de suferit,si mai rau in unele cazuri sint lasati sa moara.parerea mea este ca bisericile ortodoxa,catolica,reformata,luterana si de care or mai fi sa deschida subiectul acesta la predica,duminica atunci cand audienta e mare.
Hm, eu nu cred ca medicii sau asistentele care cer spaga sunt oameni credinciosi, care vin la biserica.

La mine la biserica (biserica de cartier, plina de babe care se foiesc pe scaune, fara cor etc.) la predica, se repeta de multe ori ideea aceasta ca intai sa cautam imparatia lui Dumnezeu, apoi toate celelalte ni se vor adauga. Se pune accent pe rugaciune, pe participarea la slujbe si la Sfintele Taine, pe indeplinirea datoriei de crestin in familie si societate, pe faptul ca trebuie sa ne pregatim de moarte... Bine, preotul le mai spune babutelor sa aiba grija si de trup, sa mai mearga si la medic. Unora li s-ar parea laitmotive, aproape la orice predica aceleasi idei, legate intr-un fel sau altul de pericopa evaghelica. Unii ar spune ca nu are folos practic: nu aflam nici cu cine sa votam, nici cum sa ne ajunga banii de pe azi pe maine, nici ce meserie sa ne alegem, nici daca sa dam spaga la medic sau altundeva si ca sunt numai vorbe goale si atat. Si dupa ce iesim in biserica, dam de o alta lume, in care cei din jurul nostru numai imparatia lui Dumnezeu nu o cauta si, vrand-nevrand, uitam cuvintele acelea.

Toate bune si frumoase, ies din biserica, ma duc la treburile mele, cu credinta si cu putina mea rugaciune spre zero si vad ca preotul are dreptate. Are dreptate cand tot repeta ca intai de toate trebuie cautata imparatia lui Dumezeu, iar apoi celelalte se vor adauga. In drumul meu, intalnesc mai cu seama oameni buni, de parca mi-i scoate Dumnezeu in cale, ma duc si eu la dentist in ultima clipa, cand ma apuca, imi scoate in cale medic bun... ma duc la piata, vanzatoarea imi face reducere la legume si mai imi da si pe deasupra... Si nu fac decat sa ma mir. Ma bucura Dumnezeu, intr-un fel sau altul. Undeva rodesc cuvintele de la predica si nu le-as schimba pentru niste sfaturi practice, care sa se plieze dupa cerintele actuale ale societatii. Nu ar avea acelasi efect, trebuie combatuta cauzele, si nu efectele.

Eu nu neg ca sunt probleme, ca oamenii sunt necajiti si ca sunt necajiti poate mai ales oamenii credinciosi, practicanti. Dar trebuie sa ne gandim si
de ce Domnul ingaduie sa ni se intample anumite lucruri, de ce ne pune la incercare, trimitandu-ne asemenea oameni. Nici eu nu sunt de acord cu datul si primitul spagii, dar sunt constienta de situatiile pe care le-ati ilustrat, in care daca nu dai spaga in situatia data, risti sa si mori. Si atunci ce e de facut? Trebuie pus genunchiul la rugaciune si sa ne intarim rugaciune, sa ii cerem Domnului sanatate si sa ne scoata in cale oameni buni, cr2edinciosi, care sa stie sa ne vindece.

Si noi suntem de vina, si nu doar pentru faptul ca dam spaga, ci pentru putina noastra credinta! Am ajuns sa credem ca depindem de un om (medic, asistenta). Ca numai banii sunt rezolvarea problemelor noastre si ca daca nu ii avem, nu putem dobandi nimic. De fapt, nu, nu depindem de un om, depindem de Dumnezeu. De aia zic, sa ne rugam, sa ne facem si noi datoria de crestini, sa ne fereasca Domnul sa ajungem in situatiile acestea!