View Single Post
Vechi 30.01.2012, 09:12:08
N.Priceputu
Guest

Implicit

Când cei trei ucenici L-au văzut pe Domnul schimbat la față pe Tabor, Petru, aflat în uimire și fericire (extaz?), spune: „Doamne, bine ne este să fim aici; dacă vrei, voi face aici trei colibe: Ție una, și lui Moise una, și una lui Ilie“ (Mateii 17, 4). Vroia, cu alte cuvinte, să păstreze pentru totdeauna acel moment, acea stare fericită de a fi în lumina Domnului. Ce altceva mai putea dori? Însă Domnul mergea către jertfa Sa, pe care Petru n-o înțelgea atunci (motiv pentru care încearcă să-L oprească).

Cred că același lucru se poate întâmpla cu oricine se apropie de lumina dumnezeiască prin practicarea rugăciunii. Există riscul ca, îmbătat de frumusețea, pacea, desăvârșirea acestei lumini, să nu mai vrei niciodată să o părăsești, să rămâi pe veci cu ea. Nu vei putea să o păstrezi pe veci, dar te vei strădui mereu și mereu, toată viața, ca să o guști din nou, măcar pentru câteva clipe ce-ți vor părea veșnice.
Totuși, cred că trebuie să și coborâm de pe Tabor către oameni, cum a făcut și Domnul. Dacă mila Sa se pogoară peste tine și El binevoiește a-ți lumina inima, venind să locuiască întru tine, trebuie să-L lași să fie și lucrător în tine, să se facă voia Lui în tine, să poți ajunge, cândva, să spui: „Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine”.
Reply With Quote