View Single Post
Vechi 30.01.2012, 15:25:56
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Convingerea mea este că e nevoie și de maestru (tradiție), și de carte (Sfânta Scriptură).
Este aici o mare si veche distinctie: Sf. Scriptura si Sf. Traditie - de aici si atatea schisme...

Fara a comenta "off topic" aduc inaintea voastra fratilor, un Principiu, o Lege, o Porunca:

Duh si Adevar in inchinare - Duh si Adevar in vietuire;

**Duh = Duhul Sfant al lui Dumnezeu, cu care suntem pecetluiti:
**Duhul Sfant este Cel ce ne mangaie "Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi in veac." (Ioan.14:16);
**Duhul Sfant este Cel ce ne invata: "Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-L va trimite Tatal in Numele Meu, va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu." (Ioan.14:26);
**Duhul Sfant este Cel ce ne va descoperi voia lui Iisus Hristos pentru fiecare din noi: "El Ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi." (Ioan.16:14)

**Adevar = Biblia, Sf.Scriptura, Cuvantul lui Dumnezeu:
"Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvantul Tau este Adevarul." (Ioan.17:17)
**Biblia devine "vie" prin schimbarea celui ce o citeste:
"Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii." (Evr.4:12);
"De aceea multumim fara incetare lui Dumnezeu ca, atunci cand ati primit Cuvantul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-ati primit nu ca pe cuvantul oamenilor, ci, asa cum si este in adevar, ca pe Cuvantul lui Dumnezeu, care lucreaza si in voi care credeti." (1Tes.2:13)
**Ascultarea, pazirea Bibliei si implinirea voii lui Dumnezeu scrisa in Sf.Scriptura te indreptateste inaintea lui Dumnezeu in calitatea de fiu:
"Mama Mea si fratii Mei sunt cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l implinesc." (Luc.8:21)

Concluzie:
Iisus Hristos - Cuvantul intrupat ne-a revelat ca numai in Duh si Adevar sa ne inchinam, numai in Duh si Adevar sa vietuim -intelegem aici si sa convietuim- pentru a ne asigura caci, odata curatiti de El, iertati de pacatele noastre prin Sfant Sangele Sau sa umblam in Duh si in Adevar, pentru a ramane in harul Sau. Din mana Lui nimeni si nimic (afara de "o inima rea si necredincioasa" - Evr.3:12) nu te mai poate scoate.

Binecuvantat sa fie Numele Sau in veci!

Last edited by ucenic; 30.01.2012 at 15:57:14.
Reply With Quote