Din cate prietene am eu, doar 4 mai sunt casatorite. Doua dintre ele sunt inselate sistematic.. Una stie (si face terapie.. Da, tot ea!), cealalta nu stiu daca stie..
A treia este la a doua casatorie (dupa ce primul sot a incercat sa o omoare), se pare ca speranta triumfa peste experienta (sau avea nevoie de acte de emigrare, posibil si asta).. A patra prietena nu a trecut de aia 3-4 ani de la casatorie.. :)
Cunosc personal cel putin 3 femei batute de sot (nici una nu a depus plangere), oameni educati, din afara ai jura ca au barbat civilizat.
Cunosc cupluri care au divortat la batranete..
Cunosc oameni care declarau sus si tare cat de importanta este familia, cat isi iubesc sotia, ce fiinta minunata este femeia.. pentru ca apoi sa aud cum isi injura si dracuie nevasta! (un soc total a fost sa aud asa ceva la un cuplu de 70 ani, care in permanenta imi vorbeau de importanta legaturii dintre soti, iubire si alte lucruri asemenea)
Deci .. Experienta proprie.
Evident exista si oameni care nutresc sentimente autentice, dar cred ca mai degraba ceva in firea lor care-i predispune spre daruire. Probabil lipsa egoismului sau a mandriei.
|