,,Indata ce Duhul simte o mica licarire a mandriei,se fereste si-l lasa pe om in propriile sale puteri.si atunci vedem ca am ajuns la cadere,,
,,Indata ce se ridica in noi parerea de sine sau ingamfarea,sau cinstea de sine,indata ne paraseste Domnul si ne lasa in propriile noastre puteri.,,ia sa vedem ce ai sa faci fara Mine?,,
,,Diavolii iau fata aceluia care te-a suparat si o aduce in suflet prin imaginatie si ti-o arata:,,Uite,acesta ti-a zis si acesta te uraste,,!.Apoi vin si minciunile mintii,cu presupuneri ca acela te uraste si acela zice asa si acela,cutare.,,
Parintele Cleopa
,,Dumnezeu este cel care a creat femeia frumoasa,diavolul este cel care a facut-o atragatoare,,
victor hugo
,,Va veni vremea cand va innebuni lumea si cand va vedea pe cineva ca nu se innebuneste ca ea,va zice ca acela e nebun,,
Pateric
,,Ucide patimile din tine cat sunt mici,caci peurma este mult mai greu,,
Parintele Cleopa
,,Cand vei vedea pe cineva ca te uraste sau te nedreptateste,fie cu dreptate,fie cu nedreptate,incepe sa-l pomenesti la rugaciune.
Doamne Iisuse Hristoase ,miluieste-ma pe mine,pacatosul,si pe fratele meu ca pentru pacatele mele s-a suparat pe mine.Pentru ca fratele meu este oglinda mea si el vede rautatile mele,,
Sfantul Maxim Marturisitorul
,,sa nu cautam noi trepte de rugaciune inalta,ca aceasta-i mandrie!Noi ne rugam cum putem iar Dumnezeu,vazand ca sufletul se chinuie sa se invete a se ruga,cand stie darul Lui,il invredniceste de momente de rugaciune curata.,,
Parintele Mitrofan
citate din agenda mea de la 15 ani :rolleyes:
|