"Intr-un oras oarecare traia un episcop care, prin lucrarea lui Satana, a cazut in preacurvie. Dupa cateva zile urma sa fie savarsita Liturghia in Biserica si, fara ca cineva sa cunoasca pacatul episcopului, el s-a marturisit inaintea oamenilor, zicand:
- Am savarsit pacatul preacurviei.
Dupa ce a rostit aceste cuvinte, el si-a scos omoforul si l-a pus pe sfanta masa.
- Nu pot continua astfel, a zis episcopul.
In urma acestei scene de sincera marturisire, oamenii au fost cuprinsi de emotie si au strigat cu glas tare lamentandu-se:
- Acest pacat sa fie asupra noastra, ramai insa in episcopat.
- Daca doriti sa raman cu voi, a raspuns episcopul, faceti ceea ce va zic. El a poruncit ca usile bisericii sa fie de indata inchise, s-a asezat cu fata in jos de o parte a usii si le-a zis oamenilor:
- Cel ce nu calca pe mine atunci cand iese din biserica nu este de partea lui Dumnezeu.
Toti oamenii au facut ceea ce le spusese episcopul, adica l-au calcat in picioare in timp ce plecau din biserica. In timp ce ultima persoana era pe punctul de a iesi din biserica, o voce s-a auzit din ceruri, zicand:
- I-am iertat episcopului pacatul datorita marii sale smerenii." (DIN EVERGHETINOS)
Ce ziceti daca ar proceda in felul acesta toti episcopii,mitropolitii si chiar patriarhul?
Eu cred ca lucrurile s-ar schimba in bine in BOR.
DE-AR FI DACA DITROPOLITUL DANIEL AR ZICE DA AM FACUT PARTE DIN LOJA CUTARE,AM ACCEPTAT ECUMENISMUL (CARE ESTE EREZIE) DAR ACUM M-A LUMINAT DUMNEZEU SI AM RENUNTAT ATAT LA MASONERIE CAT SI LA ECUMENISM.CE BINE AR FI,CATI OAMENI S-AR INTOARCE LA ADEVARATA TRADITIE A SFINTILOR SI AR RENUNTA LA EREZIA ECUMENISTA.MULTI OAMENI S-AR APROPIA DE BISERICA SI DE DUMNEZEU.
|