View Single Post
Vechi 01.02.2012, 13:57:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Ieri am scris:
Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asta e marea problema cu unii eterodocsi care intra pe forum, incearca sa-si impuna uneori agresiv convingerile. Nu m-a deranjat daca un eterodox isi expunea dogma lui, chiar am discutat cu el, dar mai ales cei ce au si idei ecumeniste vor sa impuna sa credem si noi ca si ei. Nu-si mai impun dogma cultului, impun sa crezi ca sunt la fel ca ortodocsii. Iar unii sunt agresivi, daca nu te raliezei ecmensimului lor te ataca, ba chiar au ajuns unii sa spuna ca noi nu suntem ortodocsi, ca ortodocsii cred ca el. El care a parasit ortodoxia stie ce e ortodoxia si e ortodox, nu un ortodox.
Si imediat au aparut si confirmarile:
Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Sa umblam in dragoste cum am fost invatati, sa ne iubim unii pe altii. Domnul nostru ne invata sa ne iubim vrasmasii dar noi suntem inceti a ne iubi aproapele. Se pare ca noi ne masuram cunostintele si ne inarmam cu mostenirea, cu dogma. Nu intelegeti ca asta ne va separa totdeauna? Nu intelegeti ca numai ceea ce este in inima noastra -Duhul Sfant- poate sfinti aceste temple ale noastre? De ce va incapatanati si nu vreti sa coborati de la minte la inima? O, nepriceputilor si zabavnici cu inima - spune Domnul Iisus - cand este vorba sa credeti tot ceea ce au spus inaintasii...
si:
Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Am insa o incurajare pentru tine: multi dintre cei cu care discuti sunt ortodocsi decat cu numele.(no offence, asta e), asa ca nu sunt reprezentativi pentru ortodoxie. Ortodocsii adevarati ii vei cunoaste si pe acest forum dupa caracter; caci ei se aseamana lui Hristos.
Ucenicul ne indeamna sa nu mai credem ce spune BO, si sa credem ce ne invata el (si pastorii lui, ca doar tot ce stim am invatat de la altii). Altfel suntem neproceputi si zabavnici cu inima, daca nu lepadam invatatura si luam pe una ecumenista. Ca raspuns, e adevarat ca trebuie sa iubim pe aproapele, si asa trebuie sa facem fata de oricine, chiar daca e alta religie sau chiar daca e criminal. In schimb se uita ca mai e o porunca mai mare, sa iubim pe Dumnezeu mia mult decat pe noi si aproapele. Iar a spune neadevaruri despre ceea ce ne-a revelat Dumnezeu e a nu-L asculta, a aspune ca S-a inselat si tu ai dreptate. Deci dogma tine de iubirea de Dumnezeu, iar ortodoxia ne spune ca cine crede aceste neadevaruri se desparte de Hristos. Daca la un pacat nu vine harul, cu atat mai mult la erezie, care e considerat un pacata mai amre decat cel fata de aproapele (pentru ca pacatele incalca a doua porunca, a iubirii de aproapele, neadevarul despre revelatie incalca prima pounca).

Doriana am observat ca din fericire nu e un user agresiv (cel putin asa am vazut pana acum). NU avem de unde stii ce e in sufletul unui om, asta tine de Dumnezeu. Dar ca nu spune adevarul putem vedea, e ceva observabil. daca unii ortodocsi considera ca si cultele neoprotestante sunt al fel ca ortodoxia nu inseamna ca sunt cu adevarat ortodocsi, ci ca s-au contaminat cu o invatatura straina de cea ortodoxa, cu idei ecumeniste.
Reply With Quote