View Single Post
Vechi 01.02.2012, 16:34:01
Laura19
Guest

Implicit

Cel care este demonizat isi da seama de chestia asta? Sau cei din jurul lui trebuie sa fie atenti si la cel mai mic semn sa il duca la un Sf. Maslu ? Eu stiam ca nu te posedeaza asa usor, mai ales daca esti botezat ortodox corect. In unele cazuri este si o pedeapsa de la Dumnezeu, ptr pacatele care le-a facut omul resppectiv sau parintii sai. Eu asa am citit.

http://apologeticum.wordpress.com/20...otului-tanacu/ -Aici se prezinta parerea monahul Filotheu Balan
de la Manastirea Petru-Voda.. Dansul spune i-au dat mancare de POST, nu ca ar fi tinut-o flamanda zile in sir. Citez din ce spune dansul:

"Aspectul 2: ce competenta are un medic pentru a face diferenta īntre un schizofrenic si un īndracit? Raspunsul: nici una. [...] Sa fie limpede tuturor: nimeni nu vine la manastire pentru ca nu are ce face acasa si nimeni nu se da pe mīna unuia care nu are habar de duhovnicie. Am auzit, cu mult īnainte de scandal, ca īl cauta lumea din zona Vasluiului pentru spovedanie, si ca parintele ar fi scos multi atei si multe suflete pierdute īn noaptea patimilor si le-ar fi adus la Hristos.
[...]
Dar cum te apuca crizele tocmai cīnd se fac slujbe īn biserica si ti se citesc rugaciuni? Mi-a fost dat sa vad doua cazuri de schizofrenie pīna acum si va pot spune ca oamenii aceia nu reactionau deloc la slujbe si nu intrau īn criza cīnd erau īn biserica si li se citeau rugaciuni.[...]

Am fost la multe Sfinte Masluri īn multe manastiri si am vazut multe cazuri de īndraciti (īndracirea nu se poate cataloga cu mijloacele medicinei care neaga existenta sufletului). Pe multi i-am tinut cu mīna mea si i-am imobilizat īn vremea Maslului. Am vazut limpede ce putere ne-omeneasca au diavolii cīnd un īndracit intra īn criza. Am vazut jumatate de biserica golindu-se īn jurul unei fete care a fost trīntita si a īnceput sa scoata sunete īnfioratoare. Va rog sa ma credeti ca duhurile cele rele raspīndesc o senzatie de teama, o frica ce īti intra īn oase si te trimite departe de cel posedat. Putini sīnt cei care dau dovada de barbatie la un Maslu cīnd e vorba de a imobiliza un īndracit.

A fost un caz īn care atīta putere avea diavolul īn fiinta ce o tineam īncīt eram patru insi si cu greu, cu toata puterea noastra, abia puteam sa o tinem la podea. Un om nu poate sa aiba asemenea putere, nu. Si aici vine cazul Tanacu: puteau maicile sa tina o īndracita cīnd avea crize? Nicidecum. Trebuia legata. A fost legata cu funii, de mīini si de picioare, dar s-a dovedit ca nu e de ajuns, pentru ca era īnca cu neputinta de stapīnit. Si atunci au imobilizat-o.

Mīntuitorul le-a zis foarte clar Sfintilor Apostoli: “Acest neam [de draci] nu iese decīt cu rugaciune si cu post” (Matei 17:24). Si am aflat din presa ca au postit cu totii: si fata, si parintele, si obstea. E bine ca au postit? Raspunsul cred ca īl aveti. Mai ales ca īmi aduc aminte de niste īndracite carora li se dadea mīncare de post, iar ele strigau: “Nu vrem, nu vrem! Dati-ne carne si vin!”

Dupa cele trei zile de post si rugaciune purtarea de grija a lui Dumnezeu a rīnduit ca Irina sa-si revina. A fost deplin constienta si a vorbit cu maicile. Au dezlegat-o si i-au dat sa manīnce. Toata lumea a fost bucuroasa ca Dumnezeu a ascultat rugaciunile facute la Tanacu. Dupa aceea au mers īn gradina si s-au asezat pe iarba. Aici este momentul cīnd a intrat īn coma. M-am gīndit ca dupa zbuciumul avut īn acele zile, la care daca adaugam postul ajungem repede la concluzia ca sora a fost vlaguita pur si simplu, prin faptul ca au mers si au stat la soare e cu putinta ca pricina caderii īn coma sa fie insolatia. Asta e parerea mea si nu vreau sa fie īnsusita de nimeni, dar va pot spune ceea ce am trait pīna acum. De aici maicile au chemat salvarea. A fost dusa la spital īn coma. La spital a murit."

Din presa am īnteles ca unii medici ar fi afirmat ca fata era deja moarta cīnd au luat-o. Dar tot din presa am aflat ca i-au pus perfuzii. Or la morti nu le pui perfuzii, nu?
Moare un om care este posedat. Ce spune Biserica īn astfel de cazuri? Pai e cīt se poate de limpede: daca dracii sīnt pricina mortii, si nu patimile īn care te-ai aruncat de buna voie, atunci sulfetul acela este mīntuit. Hristos īl primeste īmpreuna cu Mucenicii, pentru ca a rabdat chinuri mucenicesti."

Articolul scris de acest monah este mai lung, intrati pe site-ul postat mai sus daca doriti sa citit tot.
http://www.petitieonline.ro/petitie/...p56172047.html --nu stiu daca mai are un sens dupa atata timp;

Din punctul meu de vedere, "lotul Tanacu" este nevinovat. Sa le dea Dumnezeu putere sa treaca cu bine peste aceasta incercare.
Reply With Quote