Subiect: Sotul ideal
View Single Post
Vechi 01.02.2012, 18:19:57
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Îmi induce o senzație odihnitoare faptul că sunt colegi de forum care dau semne de maturizare și primenire, observație care stă, desigur, sub rezerva privirii din ”satelit”, prin urmare privată de perceperea detaliilor sau a fundalului duhovnicesc.
N-ai ce să comentezi la meditația colegei Fallen, până și micile erori analitice intră sub incidența lui felix culpa.
Importantă e acestă ieșire mentală la interval, fie din placenta falsei protecții asigurate de evlavia încremenită în forme ”consacrate”, fie din iluzoriile subînțelesuri teologice de larg consum dobândite pe cale livrescă.
Confruntată cu dilemele viețuirii și supraviețuirii în această lume dar și cu fluizii afectivității (care adeseori par că se mișcă cum vor ei, nu cum vrem noi), gândirea capătă o consistență proteică, foarte permeabilă la intervenția formatoare a harului, sau altfel spus la metanoia.
pana sa ma intalnesc cu tine, credeam ca cunosc limba romana. Se pare ca m-am inselat.
Nivelul mei intelectual e mult sub.Oricat m-as chinui nu reusesc sa-ti inteleg posturile(poate doar daca as sta cu dictionarul langa mine).
Un umil sfat: poate ar trebui sa scri la un nivel al omului de rand, ca altfel poti sa afirmi idei bune, frumoase, dar sa treaca neobservate cu senzatia ca sunt intr-o limba straina.
parerea mea...dar nu ma lua in seama...