Citat:
În prealabil postat de martinescu
Sunt vremuri de restriște îngăduite de Dumnezeu națiunii române spre mustrarea noastră iar dacă avem la dregătorie infuzii de tiranie și bătaie de joc este fiindcă înainte de toate genunchii nu îi mai plecăm precum odinioară cu credincioșie sinceră; este fiindcă răutatea, trufia și lipsa smereniei ne-au adus la pragul celei mai mari sărăcii duhovnicești, este fiindcă suntem gata oricând să ne părăsim și să hulim Ortodoxia pentru arginții unei vieți „ecumenice” căldicele… frica de Dumnezeu este mult mai slabă decât frisonul față de stăpânitorul acestor vremi, iar dragostea de Hristos și Maica Domnului este mult mai slabă decât iubirea față de acest veac al hulei împotriva dreptei credincioșii… dacă ieri se distrugeau Biserici și închisorile erau pline de disidenți, astăzi se pare că au ajuns la un alt nivel de bastardizare al românului față de propriile valori, ale neamului românesc țeluri, cel al pierderii sufletelor și al infestării ființei naționale cu firea de iudă sub influiența cainiană… așa ajunge românul să urască România iar străinul își freacă mâinile fiindcă mai are un pas până la fărâmițarea și dezbinarea românilor atât la nivel teritorial cât mai ales la nivelul ființei naționale…
.............................................
Neamul românesc mereu s-a salvat prin credincioșie și smerenie, nu prin vărsarea de sânge și violență, noi nu suntem nici cotropitori de teritorii însetați de sânge și nici făr’ de țară resentimentari, noi nu L-am răstignim pe Hristos atunci când Cuvântul ne-a fost dăruit, noi suntem neamul românesc, drept credincios căruia Hristos i-a îngăduit să fie așezat în acest ținut minunat binecuvântat cu pașii Sfântului Andrei și ocrotit de Sfânta Maică a lui Hristos…
Hristos și Maica Sa să ne călăuzească pașii spre rugă în Sfânta Biserică și nu către drumul cel fără de noimă al pierzaniei prin lumea asta făr’ de DUMNEZEU!!!
|
Prietene, nu știu cine ești. Acesta-i cel mai frumos cuvânt pe care l-am văzut, legat de acest subiect. Mi-a mers la inimă.
Să ne rugăm Maicii Domnului să ne întărească, căci avem mare nevoie. Acum, poate mai mult ca niciodată!
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean)
Last edited by CelMandru; 02.02.2012 at 00:23:22.
|