View Single Post
Vechi 02.02.2012, 19:47:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de VladCat Vezi mesajul
Preoții ar trebui să își ia crucea și să îi urmeze lui Hristos (ușor de zis, știu).
Cu nici un chip nu ar trebui ca din cauza abuzurilor(crunte de multe ori) făcute de episcopi nevrednici, ei să batjocorească sfințenia Bisericii prin acest sindicat.
Dumnezeu să aibă milă de ei că se încarcă cu păcate cumplite și de mine păcătosul că nu aș fi cu nimic mai breaz în locul lor, Amin!
Vlad, nu sunt de acord cu ce spune Diana3 in intregime mai ales ca din mesajul ei se percepe o anumita generalizare, insa pe de alta parte cred ca omul trebuie sa stie sa se opuna in mod activ raului, mai ales daca vine din interiorul institutiei care o slujeste.

Uite cu catedrala de ex., majoritatea dintre noi nu au cracnit, si in loc sa se ridice cateva sute daca nu mii de Biserici prin care sute de mii de romani din toata tara ar putea sa vina la Dumnezeu, banii Bisericii se duc pe o constructie "de fitze" pentru cateva mii de bucuresteni sub acoperirea unei aberatii teologice numita pompos "Mantuirea Neamului".

Ok, nu ne place nu dam bani, dar se fac presiuni asupra preotilor, la o biserica unde am fost inainte de sf. anului trecut preotul a spus clar, ca a primit x chitantiere pentru contributii la catedrala cu ordin de sus ca trebuie umplute pana la sfarsitul anului, iar daca oamenii nu vin cu banii, va trebui sa bata el la usa lor si sa-i ceara.
Iar suma mina este de 10 RON/chitanta.

Asta in conditiile in care biserica respectiva nici macar nu avea curent electric instalat ci doar o improvizatie poate nu tocmai legala si care era sa se soldeze si cu un accident urat.

Si Sf. Ioan Gura de Aur a fost un exemplu de "gica contra" fata de abuzurile care veneau chiar din interiorul Bisericii si uite ca n-a ramas in istoria Bisericii ca un soi de Luther ci ca Sfant.

Deci opozitie se poate face, trebuie sa se faca, dar cu sfanta dreapta socotinta si fara a cadea in extreme care tot le-am vazut de cativa ani incoace.

Si daca vrem sa ne raportam la Hristos, cred ca stii ca si el a fost impotriva transformarii Bisericii in societate comerciala, care sa incurajeze si sa intretina mercantilismul si foamead de bani a unora.
Deci exemplu, exista.

Pentru ca pe langa Episcopi mai sunt si tot felul de secretari si oameni cu influenta care ei fac practic regulile pentru preotii de rand si se pare ca din pacate, de multe ori, nu exprima voia lui Dumnezeu ci ambitii personale pacatoase sau chiar fac jocul celor care sunt dusmani ai Bisericii.

Si te mai intreb inca o data, care crezi ca ar fi rolul acestui sindicat?
Crezi ca vor face preotii din el greve pentru mariri de salarii si concedii prelungite?
Eu nu cred.

Last edited by AlinB; 02.02.2012 at 19:53:14.
Reply With Quote