View Single Post
Vechi 03.02.2012, 23:20:02
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Bun, deci d-voastra spuneti, sa inteleg, ca nu exista boli psihice ci doar cazuri de posedare.
Mi se parea mai logic ce s-a spus inainte ca posedatii se manifesta doar in preajma celor sfinte, altfel cum putem sa facem diferenta intre boala psihica si posedare, sa spunem ca toti bolnavii psihici sunt posedati?

Daca posedarea se poate vindeca, de ce bolnavii psihici nu se vindeca?

Care este invatatura bisericii, sau mai bine zis ce afirma Biserica noastra, exista boala psihica sau exista doar posedare si la cei asa zisi bolnavi?
Ma refeream mai degraba la tendinta stiintifica de a explica si ceea ce nu este palpabil - demonizarea, incluzand-o in aceeasi categorie a bolilor psihice, la fel cu multe alte chestii ce tin numai de ritualul bisericesc in sine, sfintirea etc, doar ca sa strice ideea bisericii in mintea noastra.
Nu spun ca nu exista boli psihice - s-a afirmat mai inainte pe forum ca bolnavii mintali nu reactioneaza la sfintele slujbe, poate chiar molifte cine stie, precum demonizatii, ci dimpotriva - ei raman nepasatori, ca si cum nu ar fi afectati. Deci este si una si cealalta.

Cat despre demonizati, eh, asta cred ca e un lucru destul de grav, cand unei persoane i se intampla asa ceva, dar si destul de rar ... asta nu inseamna ca omul in sine este demonizat sau se demonizeaza frecvent sau mai putin frecvent...

Cat despre bolile psihice de ce nu se pot vindeca... nu stiu (lol)... sunt boli cronice presupun, care afecteaza iremediabil creierul....

Si la ultima intrebare ca sa fiu sincer, nu stiu, nu m-am interesat in privinta asta...