View Single Post
Vechi 04.02.2012, 02:16:46
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
De ce nu este o decizie ușoară? Cu doar câteva rânduri mai sus, ați definit avortul ca "dreptul unei persoane asupra unui conglomerat de celule". Atunci, din ce motiv decizia este dificilă și implică traume? Nu cumva pentru că glasul conștiinței acelor persoane nu prea poate fi împăcat cu definirea unui copil drept "conglomerat de celule"?
Nu stiu de ce nu este o decizie usoara, pentru ca nu sunt femeie, si desi am persoane apropiate care au trecut prin experiente de genul asta, nu pot pretinde ca le inteleg.

Ce stiu e ca in Romania, tara majoritar ortodoxa, am avut 20 milioane de avorturi in ultimii 20 de ani (deci oricat de dificil ar fi, s-a intamplat de 20 de milioane de ori). Lucru care, pentru mine, ateu fiind, nu e OK.
Si lucru care, cel putin partial, ar fi putut fi prevenit daca respectivelor femei li s-ar fi explicat, la momentul oportun, ca sexul are consecinte, si daca chiar trebuie sa faca sex cu Gigel, sunt niste lucruri pe care ar trebui sa le stie inainte.

Mai exact, cu un pic de educatie referitoare la sex (la ideea careia tot crestinii se oripileaza, nu altcineva), situatia ar fi stat, cel mai probabil, mai bine.

Cine s-a opus ideii? Parintii (ortodocsi) care au considerat ca ii invata pe copii "la prostii". Eh, copiii au ajuns sa faca prostii, fara sa fi invatat nimic.

Rezumat: numarul de 20 milioane de avorturi se datoreaza in mare parte opozitiei la ideea de educatie sexuala. Crede-ma, nu cred ca o sa gasesti (multi) atei care sa iti spuna ca educatia sexuala e un lucru rau. Deci macar asta e un lucru pe care nu ni-l puteti pune in carca.

Sa va aduc aminte ca in Romania reclamele la prezervative pot fi difuzate doar dupa ora 12:00 seara? Ca doar toata lumea stie, Durex e unealta diavolului....
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote