View Single Post
Vechi 04.02.2012, 10:51:22
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit TunsDiana

Serviciul public de inchinare la Biserica Adventista de Ziua a 7-a cuprinde:

Preludiu muzical
Anunțuri
Intrarea corului și a pastorilor
Doxologie
Invocarea prezenței lui Dumnezeu
Citirea unui pasaj din Scriptură
Imn de laudă
Rugăciune
Imn sau cântare specială
Strângerea darurilor
Imn de consacrare
Predica
Imn
Binecuvântarea
Rugăciune tăcută, șezând sau în picioare
Postludiu muzical

gasesti mai multe aici:http://www.adventist.ro/index/convin...bisericii.html

Eu n-am asistat niciodata la o slujba la AZ7, insa din ce am citit acolo, ritualui central al cultului e Euharistia, asa cum este si la noi, ea fiind semnul care arata identitatea Bisericii, faptul ce realizeaza si reveleaza Biserica. Din prima clipa, biserica crestina a fost o adunare la cina Euharistiei. Crestinii au ramas consecventi acestui principiu, astfel incat toata identitatea cultica s-a dezvoltat in jurul Euharistiei. Liturghia la ortodocsi este Euharistia sau Liturghia darurilor inainte sfintite.

Nu la toti neoprotestantii este asa, deci trebuie analizati fiecare separat. De exemplu, am asistat la serviciul duminical al Martorilor lui Iehova. La ei nu se regaseste Euharistia, au un mod diferit de organizare a "slujbei", de forma: cantare, cuvantare (un membru al comunitatii), cantare/rugaciune, cuvantare (alt membru al comunitatii), cantare. Cuvantarile tin in jur de 20 min, dezvolta teme actuale, facandu-se trimitere la Scriptura. Nu citesc pasaje din Scriptura, pe care le explica, iar apoi actualizeaza Scriptura prin predica, cum e la noi, ci trec direct la actualizare. Intr-o ora este gata tot serviciul public. Se ridica lumea in picioare la cantari si se sta jos la acele luari de cuvant, iar atmosfera generala e una seculara, un aer desacralizat. Si asta nu o spun pentru ca nu au fresce interioare sau icoane, pur si simplu lipseste acea impartasire a vietii cu principiul ei cauzal, nu ai sentimentul prezentei divine.

Last edited by ioanna; 04.02.2012 at 12:03:35.
Reply With Quote