View Single Post
  #1  
Vechi 04.02.2012, 12:49:30
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Inca o observatie legata de carne: intr-adevar nu e buna, insa sunt necesare uneori organele gen ficat, intrucat sunt singura sursa de vit B12. Vit B12 nu se gaseste in niciun aliment vegetal.
Daca ai manca carne cruda, ai beneficia si de B12, insa gatita te asigur ca nu mai mananci B12. Oare cum o fi ficatul crud? Prin proceare termica proteinele si vitaminele din carne se distrug. La fel se intampla si cu legumele. De aceea este recomandat ca proportia mancarii crude pe care o consumam sa fie mai mare decat cea gatita (60% - cruda, 40% - gatita). Teoria ta nu sta in picioare dintr-un singur motiv: sunt mii si sute de persoane care nu consuma carne fara sa avea carente de B12. Oare ce s-ar intampla cu atatia si atatia asceti care consuma putina paine uscata, seminte si apa? Ce carenta de vitamine ar trebui sa aiba? Insa vitaminele duhovnicesti in cazul de fata le suplinesc pe cele pamantesti.

Sa revenim totusi la un raspuns stiintific....
B 12 este o vitamina ce se gaseste in intestinul animalelor si al omului, deoarece este "produsa" de bacteriile de acolo. Orice produs de fermentatie contine B12. Numarul de cazuri de carente in B12, se intalnesc in egala masura in randul celor vegetarieni cat si in randul celor carnivori, pentru ca ea nu tine de cantitatea de carne pe care o ingeri ci tine de functionarea optima a sistemului tau digestiv. Deci daca nu iti functioneaza sistemul digestiv, ai carenta de B12.

Surse naturale de B12: dojdie de bere, spirulina, patrunjel, lucerna. Suplimentele alimentare (vitamine, minerale) de asemenea contin B12.

Concluzie: surse naturale de vitamine B12 sunt slava Domnului. Numai ca trebuie sa ne punem putin la contributie si mintea pe care Dumnezeu ne-a dat-o. Nu degeaba ne-a dat o asemenea varietatea de plante, legume si fructe.
Reply With Quote