Citat:
În prealabil postat de anna21
|
De cand am ales o alimentatie bazata pe produse vegetele (dintre care face parte si soia si lapte de soia) - am simtit o imbunatatire vizibila in ceea ce priveste calciu. Unghiile mi s-au intarit foarte mult, nu mi se mai rup - inainte se rupeau foarte repede, erau subtiri si moi si le aveam taiate tot timpul, acum cand cresc sunt foarte tari si nu se mai rup. Aveam dureri si o sensibilitate foarte mare la dinti - acum au disparut. Dintii îi simt mult mai puternici (mai sanatosi).
Niciodata nu va fi toata lumea de acord cu soia sau cu alte alimente. Insa te intreb daca esti de acord cu afirmatiile de mai jos?
- osteoporoza, bolile dislipidemice, bolile cardiovasculare și cancerul, sunt mai scăzute în regiunile unde se consumă soia în cantitate mare, de întreaga populație, ca în țările asiatice, unde alimentația este vegetariană sau semivegetariană, săracă în grăsimi și colesterol (ce se găsește doar în produsele animală), față de țările apusene unde soia nu este încă un aliment uzual.
- în Asia se consumă soia de mii de ani și patologia cardi-acă și neoplazică este foarte scăzută.
- în China unde soia este aliment tradițional, infarctul de miocard e de 10 ori mai rar ca în America.
- Japonezii au o viață lungă, consumând soia pe plan național, iar cancerul de sân este foarte scăzut față de americane sau europene.