View Single Post
Vechi 05.02.2012, 04:20:53
Laura19
Guest

Implicit

@ AlinB Tot pe topicul acesta s-au mai dat cateva idei ptr rezolvarea problemei. Dar cel mai bine se rezolva actionand, nu comentand si asteptand ca altii sa faca. S-a propus de ex. capturarea tuturor cainilor vagabonzi si sa ii puna intr-un tarc in afara orasaului sau sa li se dea drumul pe un munte ceva (ceva similar cu rezervatia lupilor de pe Piatra Craiului), iar cei periculosi sa fie eutanasiati. Tot in cadrul ideei era ca fiecare roman sa dea 1 euro ptr tarc sau chiar mai putin. Nu a fost buna, ptr ca "nu dau nici un ban ptr caini", "e prea scumpa benzina" si prea mare efortul. (vorbele lui raoul)
(cei drept si sa iei cainii de pe strada si sa ii duci in spatiul de omor chelltuiesti bani; sau poate se prefera in strada asa, in vazul lumii)

S-a vorbit despre eutanasierea normala, nu tipic romaneasca. Una e sa le aplici o injectie letala si in 5 sec sa moara usor, si alta e eutanasierea romaneasca, adica parul in cap sau/si arsi cu acizi si alte grozavii.Iarasi nu e bine, ptr ca injectia letala costa si aia bani. Deci a mai ramas omorarea lor prin tipicul romanesc. Si in state cainii agresivi,turbati, chiar si cei care nu au fost adoptati dupa o perioada de timp se eutanasiaza, dar nu cu parul in cap. Nu eutanasierea in sine e problema si felul in care se va face in Romania. Si sa stii ca nu toti cainii vagabonzi sunt rai, am intalnit si caini(singuratici cei drept) care erau destul de blanzi. Tu ce solutii concrete propui? Eutanasiere, da. Dar cum sa se faca, in ce conditii?

@Roul. Apuca-te de treaba atunci. Nu mai comenta si astepta sa faca altu treaba ptr tine. Ia un par/cutit/sulita si omoara toti cainii. Sau macar sa stai de fata cand sunt omorati cainii in Romania, ca sa poti aplauda si chiui de pe margine. Poate asa o sa dormi si tu linistiti dupa ce ai vizionat omorarea a mii de caini. Vise placute. Sunt curioasa ce solutii dai ptr boschetarii care te bat si te fura in plina strada. No, spune. Ce sa facem cu ei? (eu n-am avut probleme prea mari cu cainii,doar cand eram mica o sg data, in schimb am avut probleme cu satrele de rromi si boschetari; si da, am luat si bataie de la ei, mama s-a trezit odata cu un pumn in fata tot de la un boschetar si mai multe).

Nu doar in SUA si Canada sunt legi ptr protectia animalelor, sunt si in UK, pana si in Africa de Sud. Poti lua ani de inchisoare daca omori un caine sau il lasi flamand. Si nu doar ptr caini, si o soparla, si pasari, cai etc. Acolo se mereg pe ideea ca, daca ti-au luat un animal, ai obligatia sa ai grija de el.

off-topic: Chiar am citit undeva o intamplare. Intr-o localitate(i-am uitat numele) preotul de la Biserica a fost batut si jefuit in strada. Bietul om era asa ranit, mai ales la varsta lui, de nu putea sa se ridice de jos. Si enoriasii, care au participat la predicile lui cand le spunea sa fie milostivi,blanzi, sa isi ajute aproapele, au trecut pe langa el, fara sa ii dea un deget. Spuneau fraze de genul "uite si popa, s-a imbatat". Si exemplele de genul sunt multe.

(imi cer scuze daca sunt greseli)
Reply With Quote