View Single Post
Vechi 06.02.2012, 05:31:55
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Urasc usturoiul. Ovidiu.B ai apucat sa citesti ce am postat? Mai ales despre soia? Ar fi interesant sa vad ce parere ai.

Si nu voi inlocui niciodata laptele de vaca cu laptele de soia. Eu am consumat numai lapte de vaca, repectiv oaie, de la bunica, si n-am avut niciodata pb de calciu, alergii si altele. Plus alte preparate din lapte facute de bunici: smantana,branza telemea,cas,branza de burduf etc. De asemenea si ouale tot de la bunici le aduceam. Si carnea si preparatele din ea. Si legumele..Mai rar luam de la magazin. N-as inlocui mancarea traditionala romaneaca cu tot felul de noutati, care mai de care. Si sincer nu mi le imaginez pe bunicicle mele mancand soia si apoi mergan o zi intreaga la fan sau la sapa sau sa taie lemne. Nu cred ca s-ar mai intoarce acasa. Astea cum ca soia ar fi mai buna decat laptepe natural sunt prostii si chestii de marketing sa te faca pe tine sa le cumperi produsele. Eu sunt cu mancarea clasa, romaneasca. Nu prea ma dau in vant dupa soia,tofu si altele.

Numai ca acum e pb mare. Obisnuita cu mancarea naturala de la bunici, nu prea imi place nimic din ce gasesc in magazinele canadiene. Numa sintetica, chimicale, tratate nush cum si asa gasesc in magazine.
De intoleranta la lactoza ai auzit?
Eu ma numar printre"norocosii"care au asa ceva...
Mama, a suferit o depresie post-partum asa ca nu m-a alaptat...nu stiu de unde m-i se trage,dar am aceasta nesuferita afectiune care ma impiedica sa consum lapte dulce natural.
Sunt o mare consumatoare de soia,oricum.

Tu ai o problema cu patriotismul,care se reflecta si in alegerile culinare.Este bine sa nu ajungi la extreme!
De exemplu,multe mancaruri romanesti sunt chiar toxice,consumate pe timp indelungat.
Este bine sa iei ce este mai bun si din alte culturi,nu inseamna ca daca-i romanesc are stea in frunte,trebuie sa ne pastram realismul si echilibrul.
Somonul la gratar cu niste varza de bruxelles si brocollini nu-ti place??
Sau legume asortate chinezesti,creveti cu sos de soia si usturoi nu-ti plac?Nu le consideri sanatoase??
Nu m-as mai intoarce la tocanitele pline de grasime cu multa ceapa prajita,la toate prajelile si rantasurile noastre!
La romani admir muraturile,ciorbele si muncarurile cu legume(ciuperci,varza acra,drob de ciuperci cu marar),dar si painea de casa!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 06.02.2012 at 05:34:05.
Reply With Quote