View Single Post
Vechi 06.02.2012, 10:14:32
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
"Se spune uneori ca e greu sa postesti! Insa crestinul inceputului de mileniu III se pare ca si-a rezolvat aceasta problema, inlocuind carnea si branzeturile cu sortimente din soia asemanatoare ca prezentare si gust. Altfel spus, ai pofta de carne in post? Iti cumperi soia fulgi sau soia cubulete pentru ciorbe sau tocanite sau soia snitel pentru gratar sau snitel, sau de ce nu pateu vegetal, salam, parizer sau cremwursti din soia.
Am mai precizat si precizez - MEZELURILE DE SOIA SAU ORICE ALT MEZEL VEGETAL - trebuie evitat - eu unul recomnadarea asta am primit-o si asta fac. Consmul se soia se rezuma la laptele de soia si uneori rar folosim boabele de soia in mancare (de ex facem drob de soia).

Citat:
Īn prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
De asemenea am mai citit si in alte carti unde spuneau duhovnicii ca ce post este acela in care inlocuiesti carnea,branza cu soia? Pentru dansii a consuma lapte de soia si alti inlocuitor e ca si cum ai consuma de dulce. Postul inseamna mancare putina, si renuntarea la mancarea de dulce, nu la folosirea inlocuitorilor. Personal, nu sunt de acord cu soia si preparatele pe baza de soia in post.
De acord cu tine. Insa nu cred ca este este gresit ca noi consumam vegetale care contin proteine (de exemplu linte, naut, soia etc) - suntem totusi oameni si nu putem trai numai cu apa. Ma ferer la perioada postului.
Reply With Quote