Citat:
În prealabil postat de Laura19
Urasc usturoiul.
|
Pacat ca urasti usturoiul. Este un antibiotic natural de o mare calitate.
Citat:
Ovidiu.B ai apucat sa citesti ce am postat? Mai ales despre soia? Ar fi interesant sa vad ce parere ai.
|
Da am citit ceea ce ai postat. Sa stii ca este foarte usor sa-ti aduc contraargumente - in istoricul topicului am postat un articol care vorbeste numai de bine despre soia. Nu tot ceea ce gasim mai ales pe internet este corect - sunt tot felul de interese si interese - de cele mai multe ori nu cistite. Eu nu consum niciodata mezeluri de soia - ci doar boabele le cumpar - si le fac pasta (drob de soia) - insa foarte rar. Laptele de soia il consum mai des. In schimb consum foarte multa linte, naut. Din propia mea experienta pot sa-ti spun ca ma simt foarte bine - deci am testat sa spunem soia si as putea sa combat articolul tau prin simplul motiv ca la mine nu a avut loc nici un efect negativ din cele prezenate de tine. Eu l-am intrebat si pe naturistul meu ce parere are despre articolele care combat soia si mi-a raspuns: "Eu consum soia de 30 de ani. In momentul cand m-am apucat de acest regim ma aflam cu un picior in groapa (adica era foarte bolnav). Daca s-ar confirma cele spuse in articolul asta (adica articolul tau) eu nu as mai fi astazi."
Citat:
Si nu voi inlocui niciodata laptele de vaca cu laptele de soia.
|
Este alegerea ta - eu nu incerc sa te conving. Tine minte un aspect care te va ajuta pe viitor: Menirea mamelor este sa alapteze (adica sa nasca copiii si sa dea lapte) si nu sa consume lapte". Uite am si un articol care iti explica ma clar cum stam cu consumul de lapte:
Căteva lucuri bine de știut despre lapte. Repet nu incerc sa te conving - eu iti prezint doar niste puncte de vedere.
Citat:
Eu am consumat numai lapte de vaca, repectiv oaie, de la bunica, si n-am avut niciodata pb de calciu, alergii si altele. Plus alte preparate din lapte facute de bunici: smantana,branza telemea,cas,branza de burduf etc. De asemenea si ouale tot de la bunici le aduceam. Si carnea si preparatele din ea. Si legumele..Mai rar luam de la magazin. ....Eu sunt cu mancarea clasa, romaneasca. Nu prea ma dau in vant dupa soia,tofu si altele.
Numai ca acum e pb mare. Obisnuita cu mancarea naturala de la bunici, nu prea imi place nimic din ce gasesc in magazinele canadiene.  Numa sintetica, chimicale, tratate nush cum si asa gasesc in magazine.
|
Faptul ca esti impotriva mancarurilor procesate (mezeluri), sintetice etc este un lucru foarte bun. Insa sa stii ca bunicii tai, desi mancau manacare sa spunem grasa (carne, branza, lapte) ei au aveau si o frana, un echilibru adica postul saptamanal cat si cele 4 mari posturi de peste an. Organismul nostru este foarte puternic si duce incredibil de mult - adica consumul acesta haotic de carne, branza, lapte, oua - insa pana la un moment dat. Nu degeaba spitatalele sunt tot mai pline si bolile sunt din ce in ce mai complexe, mai frecevente si apar inclusiv la tineri. Eu tanar fiind, cunosc multe persoane tinere care au deja probleme de sanatate si ei singuri ajuns la concluzia ca organismul lor nu mai tolereaza orice. Fiecarea dintre noi putem descoperi ce e bun si ce nu e bun pentru noi si sanatatea noastra.
Orice am face tot la legile lui Dumnezeu ne intoarcem. Asadar regula cea mai simpla si mai sigura este sa ne impacam cu Dumnezeu si toate ni se vor da noua. Nu este suficient sa alegem un regim alimentar sanatos si sa ne ferim de tot felul de chimicale in detrimentul apropierii de Dumnezeu si de Biserica. Trebuie sa cream un echilibru intre trup si suflet, asta am inteles eu de la Sfintii Parinti.