View Single Post
Vechi 06.02.2012, 18:14:09
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Nu port razboi frate,eu ma inspir din practica si nu din teorie,asta e diferenta dintre noi doi De povesti suntem satui... Am citit ce ai scris si iarasi tinzi spre extremism sau poate nu ai inteles in totalitate. Starea lui Adam si Eva de dinainte de caderea in pacat e ceva total diferit,nu are legatura cu firea lumii de azi. Poate doar daca ajungem sfinti inca din viata asta sa putem sa pregustam putin,dar in rest,nicio sansa. In caz ca ma contrazici,sa o luam atunci altfel: de ce pui accentul doar pe mancare?? De ce nu traiesti in casa cu leul si serpii,ca doar asa faceau parintii nostri,deci hai sa-i imitam? Sau de ce nu umbli dezbracat pe strada,ca ei nu aveau nici haine. Si exemplele pot continua. Deci orice paralela intre noi si Adam si Eva mi se pare absurda. Iar daca zici ca gresesc,atunci tine toate "randuielile" lor,nu doar ce priveste mancarea (si ca o paranteza,imi amintesti de sectari care ei o tin sus si tare cu Vechiul Testament,dar si ei atrag atentia doar asupra anumitor aspecte. Ca ei nu mananca porc si nu beau alcool,tin sambata etc. insa nu se limiteaza la un nr. de pasi,nu aplica ochi pt ochi si dinte pentru dinte etc. etc.,deci nu fac nimic din ce faceau evreii VT. Asa si tu... pai daca ti o randuiala,tine-o in totalitate,nu doar ce vrei tu sau doar o parte din ea. Deci umbla dezbracat,stai cu fiarele salbatice la un loc - ce doar se vor imblanzi,nu? - etc.).

Si legat de indestulare(a) pantecelui: Ia spune,la predica de pe munte,cand Iisus a hranit 5000 de barbati (afara de femei si copii),si apoi pe malul Marii Galileei (lacul Ghenizaret) inca 4000... si spune clar in Scriptura ca toti s-au SATURAT (deci burtile lor erau full,ca a mai si ramas). Pai cu versetele astea ce facem frate?? E pacat indestularea atunci cand pune stapanire pe tine,cand stomacul ajunge sa te conduca asemenea unui drog. La asta se refereau sfintii. Nu ca e pacat sa te ridici de la masa satul - am trait s-o aud si pe asta. E ca si cu bautura: nu e pacat sa bei vin,e pacat sa te imbeti. Deci sa intreci masura,sa devi dependent,sa ajungi sa te controleze acest "drog" pierzandu-ti libertatea ta interioara.

Nu mai fi extremist si nu incerca sa fortezi limita cum se spune. Sa nu faci ca cei din nordul africii de pe timpul romanilor... cand s-au dus singuri la Roma sa fie omorati de imparat ca sa aiba si ei sfinti martiri. Pai aia nu mai e martiriu,ci sinucidere frate! Deci sa faci diferenta. Iarta-ma daca te-am necajit.

Doamne-ajuta!

Last edited by Raoul; 06.02.2012 at 18:17:04.
Reply With Quote