Subiect: PATRIARHUL
View Single Post
Vechi 14.09.2007, 21:23:42
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marilena12
Nu a realizat Inaltul Teofan afise de propaganda electorala, cred ca ar fi bine sa fii intai tu un exemplu de crestin care nu judeca ierarhii, si apoi sa indemni pe altii! Daca l-ai cunoscut pe Teofan si torusi vorbesti asa despre el sa-ti fie rusine, daca nu l-ai cunoscut atunci de ce cutezi sa arunci cu noroiul indoielii asupra lui?
Te crezi mai bun decat altcineva? Foarte bine, fii un bun exemplu de ascultare, nu te face clevetitor de arhiereu si judecator al altora care fac acelasi pacat!
Nu de alta, dar tu te faci vinovat de judecata mincinoasa cand vorbesti si pui la indoiala smerenia Inaltului Teofan! Esti cumva sub ascultarea lui, sau vorbesti gratuit si nici macar nu stii? Teofan nu doreste sa fie patriarh, cel putin nu acum. Avea datoria morala de a se supune unei vechi dorinte a P.F. Teoctist, de a face asta, insa firea lui de monah cautator de pace l-a impiedicat, mai ales dupa primul tur, cand a vazut ca nu are sanse foarte mari. Ai idee ce batalie este pe Mitropolia Moldovei? Il dai exemplu pe Inaltul Streza? Mai gandeste-te! As putea sa te luminez cu ceva informatii mai de culise, insa nu este pentru mine sa treaca mai departe asemenea lucruri! Cugeta putin, ca gresesti foarte tare cu privire la Teofan! Vezi ca nu cumva sa superi pe Domnul care il iubeste!
Asa cum a spus Sofia, acum a fost ales Daniel Patriarh, a fost voia lui Dumnezeu, sa nu discutam despre arhierei care nu au candidat si sa asteptam sa vedem ce va fi de aici inainte!
Domnul sa ne ocroteasca pe toti!
Scumpa mea, cred ca nu ai inteles. Nu contest smerenia IPS Teofan; personajul este de altfel un "ilustru necunoscut" (prin smerenie). Personal consider ca problema lui este ca nu a stiut sa isi gestioneaze imaginea, motiv pentru care a si iesit prematur din cursa...
Iti aratam problema din alt unghi. Chiar tu spui: "firea lui de monah cautator de pace l-a impiedicat, mai ales dupa primul tur, cand a vazut ca nu are sanse foarte mari"

Aici "bateam": s-a retras SI pentru ca nu avea sanse....

Nu-l judec pe IPS Teofan si nici pe alt ierah, departe de mine asemenea gand.
Dar daca tot discutam, hai sa punem problema obiectiv...stii tu...toate unghiurile.
Reply With Quote