Pai exprima-te frate corect, nu cu ironie, ca derutezi omul!
Te-ai gandit insa ca poate Teofan nici nu si-a dorit asa mult sa intre in lupta asta de imagine, ca sa ajunga sa se preocupe de gestionarea imaginii sale? Mie imi suna a campanie electorala pura ce spui tu, ori dupa marunta mea parere nu se cade ca un ierarh sa se comporte asa! Iar cei care au facut-o si-au cam periclitat imaginea exact acolo sus de unde vine plata!
Spunea Sf. Paisie Aghioritul despre unul care se nevoia sa faca gradina in Sfantul Munte, ca l-a mustrat insasi Nascatoarea de Dumnezeu, care daduse apa din stanca la rugamintea staretului acelui monah, pt ca nu aveau ce bea si cartea ucenicul. A mutat Maica Domnului izvorul mai jos si i-a zis monahului nemultumit: daca vrei gradina, ia si cara singur de jos!
Tot in Gradina Maicii Domnului, la una dintre manastiri se monta instalatie telefonica. Atunci, un batran imbunatatit l-a vazut pe Sfantul Ioan Botezatorul foarte mahnit, din cauza ca monahii au inceput sa se preocupe precum mirenii de lucruri lumesti, bucurand pe diavoli.
Asa si la noi: campanie electorala...hmmm, e rau si pentru un mirean, daramite pentru arhierei? Poate ar fi bine sa le acordam arhiereilor credit, si sa nu le atribuim din prima purtare laica si griji demne de mireni. Cel putin sa nu ne repezim si catre cei despre care nu cunoastem sigur ca ar fi procedat asa. De cate ori a aparut Inaltul Teofan la tv in interviuri sa-si spuna parerea despre alegeri? Haideti sa ne gandim ce ierarh am vazut facand aceasta...si sa nu-l judecam nici pe el, ca doar Domnul stie care sunt neputintele fiecaruia!
Doamne ajuta!
|