View Single Post
Vechi 07.02.2012, 12:15:05
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Nu stiu daca exagereaza sau nu,oamenii au hobby -urile lor,pasiunile lor de care trebuie sa tinem seama cand ne insotim cu ei;este ca o prelungire a personalitatii lor.Aruncandu-i plantele sau interzicandu-i sa se mai ocupe de ele ii interzice defapt sa fie ea insasi,ii cere sa fie altcineva!
Imi pare destul de necliopita o persoana care sa-mi interzica o bucurie nevinovata,cum este pasiunea cresterii florilor(judecand dupa propria mea dragoste pt plante).
Sunt acele persoane care iti controleaza bolnavicios viata,iti pun limite pe baza unei superioritati agresive.
Acum nici nu poti sa i reprosezi celuilat ca are, de exemplu, prea multe haine sau pantofi, si ocupa prea mult loc, in timp ce tu umpli casa cu ghivece, acvarii sau mai stiu eu ce. (poate doar daca vii cu argumentul "irefutabil" ca tu faci bani din hobby-ul tau).
Oricum, ceea ca ma deranjeaza si cred ca e cauza multor conflicte, e faptul ca in multe relatii, mai ales in generatia noastra, se continua un raport de "dominanta", de "concurenta", se prelungeste daca vreti din perioada cand eram doar colegi sau altceva (chiar concurenti), si nu mai apare acel raport care ar fi normal intr-o casnicie de colaborare, cooperare, echipa, intreg. Si asta s-ar putea sa fie si consecinta vietii pe care o ducem, pur si simplu ne asociem doar ca sa mancam o paine mai buna, sa imapartim chiria, sa punem bani impreuna sa ne luam o casa, si in rest, fiecare cu ... era sa zic o vorba necuvenita. Adica, nu ne "hranim" unul cu pasiunile celuilat, ci incercam sa le anihilam, sa il reducem pe celalalt doar la o "masina" de facut bani, curatenie, mancare, copii s.a.md., sa demonstram ca noi suntem "masculul/femela alfa."
Repet, poate sunt eu, totusi, paranoica.
Reply With Quote