View Single Post
Vechi 07.02.2012, 20:47:10
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Cartea Apocalipsei defineste istoria prin prisma eschatonului, depasind orice conceptie inchisa si statica asupra istoriei. De aceea consider ca a identifica fiara, limitand-o la un timp si spatiu istoric e contrara acestui dinamism al eschatologiei crestine. Haosul si rebeliunea, sugerata de „fiara”, subliniaza actualitatea mesajului crestin, 666 se implineste in lume, ca un rau generalizat ce cuprinde intreaga creatie.

Mi-am gasit postarea mai veche. Credeti ca doar Ellen G White poate "profeti" ? :) "Fiara" mea e mereu actuala, profetia asta sigur se implineste.
Citat:
In traditia ebraica 6 este simbolul creatiei si al cosmosului (steaua lui David) Structura macrocosmosului e formata din cele 3 lumi: informala(angelica), formala subtila si formala corporala, echivalenta cu Deus-homo-natura. Prin alaturarea cuvantului „fiara” la aceste 3 lumi simbolizate prin cifra 6, eu inteleg un rau generalizat care „sfasie” si cuprinde intreaga creatie, manifestat prin:
Citat:
-„Deus”- lipsa credintei, negarea cunoasterii spirituale
-„natura”- distrugerea legii armoniei universale (cataclisme, dezastre naturale etc.)
-„ homo”- degradarea umana fizica si sufleteasca.

Last edited by ioanna; 07.02.2012 at 21:16:11.
Reply With Quote