View Single Post
Vechi 07.02.2012, 22:04:53
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Dar revin, totusi, ce aveti cu rosiile, ardeii si vinetele?
Este o discutie mai sensibila. Nu am nimic cu ele. Insa dintre legume ele sunt cele care au si efecte negative. Cu siguranta nu ai sa dai coltul din consumul de rosii, vinete, ardei. Aici intram pe terenul "extremist" de care amintea si Raoul.
Nu ai sa gasesti nicaieri informatii cum ca rosiile, vinetele, ardeiul nu ar fi benefice organismului. Desi nu ai sa fii de acord cu ceea ce am sa-ti expun...eu iti prezint niste idei pe care eu le-am mai expus. Esenta ideii este sa fim prudenti in consumul acestor legume. Cand ai de exemplu un disconfort sa ai calcul si faptul ca ar putea proveni si din consumul acestor legume.

Rosiile, vinetele si ardeiul contin solanina, o substanta toxica. Solanina este de asemenea un catalizator invers in organism. Gogonelele contin multa solanina, si nu ar trebui consumate de asemenea.
Eu nu sunt de acord cu sonsumul de vinete (sau sa fim totusi precauti), insa am gasit un articol care spune cam asa: "Vinetele pentru consum trebuie să fie cât mai mature, iar coaja să nu prezinte porțiuni verzi. După prepararea termică primară a legumei (coacere pe foc sau în cuptor), aceasta trebuie lăsată să se scurgă, deoarece lichidul ce rezultă conține cantități apreciabile de solanină. Nu sunt sănătoase preparatele din vinete pregătite prin fierberea în apă sau în ulei."

Samburii din rosii, vinete precum si coaja rosiilor se depun pe intestinul gros si duc la putrefactii. Efectul - enterite, enterocolite si colite, cancer de colon etc. Uite am gasit si doua articole interesante, unde se interzic anumite alimente: Enterite, Enterocolite si Colite de putrefactie, Colitele

Rosiile au o evolutie foarte mare in reactiile enzimale (de fermentatie), atat de mari incat duc la putrefactia alimentelor care se afla in sistemul digestiv spre digerare. Putrefactiile se plimba prin segmentul gastrointestinal, se trag in sange si polueaza lichidele din interiorul corpului (spre exemplu lichidul limfatic). Rosiile fiind acide este nevoie ca reactia acido-bazica sa fie corectata (organismul fiind bazic), factor care este posibil prin absorbtia calciului din sange. Iar calciul din sange este recuperat de sange luand calciul din oase, urmand atunci cand aceasta masa digerata ajunge in intestinul gros calciul sa fie restituit oaselor si sangelui. Dar cu cat inaintam in varsta procesul de absorbtie al calciului scade, procesul de recuperare din reducerea aciditatilor este tot mai complicat si omul incepe sa piarda din calciu si ca atare incepe sa scada din inaltime (explicatia oamenilor mai mici la batranete).

Last edited by ovidiu b.; 07.02.2012 at 22:26:18.
Reply With Quote