Citat:
|
În prealabil postat de mirelat
Citat:
|
În prealabil postat de anita
Dupa mai multe zile de post, am vazut deasupra mea in vazduh trei sfinti imbracati arhiereste care semanau cu Sfintii Trei Ierarhi. Cel din mijloc mi-a zis cu glas ca de trambita:
- Ioanichie, de ce te indoiesti si nu faci ascultare? Nu stii ca ascultarea este mai mare decat jertfa? Deci, asculta de cei mai mari, ca nu vei raspunde tu de indreptarea calendarului. Apoi, binecuvantandu-ma toti trei deodata, s-au urcat spre cer si nu i-am mai vazut.
|
da, mai mult decat elocvent acest citat. din pacate, multi au urechi dar nu vor sa auda, si ochi cu care nu vor sa vada, ci doar se indreptatesc in neascultare. ???
|
Multe din istorisiri sunt amintite dupa cum fiecare parte, stil nou sau vechi, doreste sa le aminteasca.
Dragi anita si mirelat voi ati inteles din acel frumos citat doar ce v-a placut, ce va este suficient sa intelegeti pentru ca ziua urmatoare sa o traiti tot linistiti insa unii nu se multumesc cu atat ci inteleg mai departe: "nu vei raspunde tu de indreptarea calendarului", adica altcineva va raspunde de aceasta "indreptare", nu Ioanichie.
Pe cine linisteste ca Ioanichie se poate trezi continuandu-si ascultarea fara sa isi mai bata capul cu greseala noului calendar intelege ce au inteles si anita si mirelat insa cel ce vrea sa traiasca in o Biserica curata .. merge mai departe si intelege ca indiferent daca va ramane in ascultare in lupta sa pentru mantuire sa stie ca o va face in o biserica a caror capi poarta vina acestei reforme calendaristice.