Citat:
În prealabil postat de adam000
Nu vrei tu sa il lasi pe Dumnezeu sa decida ce e mai bun pt noi? Nu vrei tu sa crezi ce zice in Biblie ca nu ceea ce intra il spurca pe om, ci ceea ce iese? Nu vrei tu sa crezi ca pe toate le-a creeat Dumnezeu bune si ca stramosii nostrii in simplitatea si sinceritatea crediintei lor in Dumnezeu au inteles asta si au mancat si lapte si branza si rosii si au trait bine mersi cu mult mai mult ca cei fricosi dintre noi care au tot soiul de frici si reticente si zic vai nu e bine sa mananci lapte, brinza, rosii, etc?
|
Dumnezeu ne iubeste atat de mult incat ne-a lasat libertatea sa putem alege binele sau raul. Orice poate omul sa faca omeneste, trebuie sa faca dupa putintele lui, iar ceea ce nu poate, sa lase la Dumnezeu. Povestea asta cu "nu ceea ce intra il spurca pe om, ci ceea ce iese" este o scuza lumeasca. Pai tocmai ce intra gura il spurca pe om daca nu ia seama la ceea baga in gura si cat baga in gura. Parintele Arsenie Boca spune sa luam seama la ceea ce bagam in gura si tu vii sa-mi spui ca nu ceea ce intra il spurca pe om. Si nu numai el spune asta. S-au discutat zeci de pagini pe aceasta tema si nu are sens sa ma vorbim. Acum spune-mi pe cine sa cred si care este obiectiv?
Am sa-ti prezint un punct de veere a parintelui Paisie Aghioritul sa ma intelegi mai bine. Sa nu cumva sa crezi ca sunt vreun sectar sau mai stiu eu ce.
"A venit cineva la Colibă și mi-a spus: “De ce călugării stau aici și nu merg în lume să ajute poporul?”. Dacă ar fi mers afară în lume să ajute poporul, ai fi spus: «De ce umblă călugării prin lume?». Acum, când nu merg, spui de ce nu merg”. După aceea îmi spune: “De ce călugării merg la medici și nu-i ajută Hristos și Maica Domnului ca să se facă bine?“. “Această între*bare mi-a mai pus-o și un medic evreu”, i-am răspuns. “Acesta nu-i evreu”, mi-a spus unul care era împreună cu el. “N-are importanță că nu este evreu. Intrebarea este însă evreiască. Și vă voi spune răspunsul ce l-am dat evreului, deoarece este un caz asemănător. «Tu, ca evreu ce ești trebuia să știi pe de rost Vechiul Testament», i-am spus. «Acolo la Proorocul Isaia se spune că Dumnezeu i-a adăugat încă 15 ani de viață împăratului Ezechia deoarece era foarte bun. A trimis pe proorocul Isaia, care a spus împăratului: “Dumnezeu îți mai dăruiește încă 15 ani de viață, pentru că ai distrus crângurile închinătorilor de idoli. Cât despre rana ta – împăratul avea o rană – D
umnezeu a spus să pui pe ea o turtă de smochine, și
te vei face bine“. Dacă Dum*nezeu i-a hărăzit încă 15 ani de viață, oare nu putea să-i vindece și acea rană? Insă aceea s-a tămăduit cu o turtă de smochine». Lucrurile ce se pot face de oameni, să nu le cerem de la Dumnezeu."
Sper sa si inteles msajul meu. Nicidecum nu sunt cel care sta cu sabia in mana si care spune raspicat toti dintre noi TREBUIE sa manance asa. Insa fiecare dintre noi dupa putinta noastra putem sa ne nevoim.