Citat:
În prealabil postat de grasu77
Ceva in acest sens ne spune si Scriptura: in vremea sfarsitului cunostinta va creste. Ne sunt accesibile tot mai multe posibilitati de a cunoaste. Ce ne impiedica sa facem "niste simple analogii intre textul biblic si evenimentele petrecute"?
Intr-adevar, situatia este diferita in zilele noastre fata de sec. II-IV. Putem cunoaste mai mult si suntem datori sa cunoastem, nu sa ne ascundem in spatele unor justificari teologice.
Eu nu am gasit nici o talcuire ortodoxa referitoare la fiara. Ajutati-ma, cu un lik, daca se poate.
P.S. Poate spun ceva care pare indraznet: fiara a pus ochii si pe biserica ortodoxa. Ar fi cazul ca ortodocsii sa cunoasca aceasta fiara. Sa vada de unde le vine cu adevarat amenintarea si sa nu se mai sperie de niste bieti "sectanti". Este o parere (convingere) strict personala.
|
daca te referi la BC prin reperezentantul ei papa, a pus ochii de mult timp pe BOR. A incercat de multe ori in istorie asimilarea ei mai ales in Ardeal, dar nu a reusit. Dar iti spun din nou: institutia papala nu e fiara apocaliptica. Ti-am trimis un mesaj si nu mi-ai raspuns. Doamne ajuta!